Companii

ANTREPRENORI LOCALI. Producătorul român de măşti şi echipamente medicale Coramed investeşte 2,5 mil. euro din bani europeni în creşterea capacităţii de producţie şi în echipamente

Coramed are o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara şi este o companie deţinută de antreprenorii români Daniel şi Claudia Cosman.

Coramed are o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara şi este o companie deţinută de antreprenorii români Daniel şi Claudia Cosman.

Autor: Georgiana Mihalache

10.01.2022, 18:30 238

♦ Clienţii Coramed sunt spitale, clinici, dar şi persoane private, iar compania colaborează cu farmacii şi pune în vânzare şi online, pe site-ul propriu, măştile sau echipamentele medicale fabricate în România.

Fabrica de măşti şi echipamente medicale pentru spitale Coramed, cu o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara, are în derulare un proiect de 2,5 milioa­ne de euro din fonduri euro­pe­ne care vizează creş­terea capacităţii de pro­ducţie, dar şi reteh­no­logizarea şi adap­tarea la noile norme din industrie.

„Noi demarăm un pro­ces de retehnologizare, avem în proiect de­rularea re­costrucţiei fabricii din Călan şi retehnologizarea uni­tăţii de acolo cu tot ce înseamnă maşini şi echipa­men­te. Avem speranţe că în 2023 vom finaliza toată in­vestiţia. Proiectul pe fon­duri europene este în deru­lare, se ridică la 2,5 milioa­ne de euro. În plus, noi tre­cem la noile norme MDR (medi­cal devices regulation - n.red.) şi vom finaliza acest proiect complex, înseamnă foarte multe ore de muncă, responsabilitate, astfel încât produsul existent pe piaţă să se încadreze în aceste nor­me“, a spus Daniel Cosman, acţionarul Coramed.

Clienţii Coramed sunt spitale, clinici, dar şi persoa­ne private, iar compa­nia colaborează cu farmacii şi pune în vânzare şi online, pe site-ul propriu, măştile sau echipamentele medica­le fabricate în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO