Companii

Anuar ZF. Şapte antreprenori români, în topul celor mai valoroase companii

Anuarul „Cele mai valoroase 100 de companii din România” este unul dintre cele mai longevive proiecte ale Ziarului Financiar care a fost lansat în 2006, iar acum a ajuns la ediţia cu numărul opt.

Anuarul „Cele mai valoroase 100 de companii din România” este unul dintre cele mai longevive proiecte ale Ziarului Financiar care a fost lansat în 2006, iar acum a ajuns la ediţia cu numărul opt.

Autor: Ioana David

26.11.2013, 19:34 461

Capitalul autohton este reprezentat de şapte companii în anuarul „Cele mai valoroase 100 de companii din România“, care va fi lansat mâine de Ziarul Financiar. Pe de altă parte, statul controlează 18 dintre cele mai valo­roase 100 de companii din România, în timp ce firmele cu capital străin sunt cele care domină clasamentul.

Mai multe despre firmele din clasament, antreprenorii care au reuşit să intre în ediţia din acest an a anuarului, dar şi modificările faţă de numărul anterior, precum şi interviuri cu manageri, antreprenori sau consultanţi puteţi afla doar din anuarul „Cele mai valoroase 100 de companii din România“.

Catalogul a ajuns la ediţia cu numărul opt şi este unul dintre cele mai longevive proiecte ale Ziarului Financiar, fiind lansat în 2006.

Topul din acest an a fost realizat pe baza rezultatelor financiare din 2012 în cazul companiilor necotate şi pe baza capitalizării bursiere a companiilor listate la data de 1 noiembrie 2013 (în ediţia precedentă pentru com­paniile cotate a fost luată ca referinţă capitalizarea la 30 septembrie 2012).

Ca în fiecare an, topul a fost realizat în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners.

Prima ediţie a anuarului a apărut în 2006 din dorinţa de a avea o oglindă a celor mai puternice companii din România exprimată simplu, printr-un număr.

 Anuarul „Cele mai valoroase 100 de companii din România“ este un demers teoretic prin care Ziarul Financiar încearcă să răspundă la întrebarea cât mai va­lorează o companie astăzi.

Citiţi mai multe în anuarul „Cele mai valoroase 100 de companii din România“ care apare mâine pe piaţă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO