Companii

ARoBS vinde sisteme de navigare la 2 mil. euro

14.07.2006, 21:44 36

Conducerea companiei ARoBS Transilvania Software estimeaza ca pana la sfarsitul anului va obtine o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro, cu 125% mai mare decat cea cu care a incheiat anul 2005, cand cifra de afaceri a fost de aproximativ 800.000 de euro.
"Preconizam ca aceasta crestere se va datora in proportie de 50% dezvoltarii de noi directii de business, cum ar fi distributia sistemelor de navigatie mobila GPS, 30% outsourcing-ului si 20% aplicatiilor software dezvoltate de noi, cum ar fi automatizarea fortei de vanzari, informatizarea agentiilor de turism si cele de localizare a parcului auto prin GPS/GPRS", a declarat Voicu Oprean, director general ARoBS.
Oprean considera ca piata sistemelor de navigare mobila GPS in Romania este imensa, cu un potential de crestere foarte mare, in conditiile in care, in ultima jumatate de an, au aparut pe piata harti GPS si pentru tara noastra.
"Piata sistemelor mobile de navigatie este estimata pentru anul acesta ca poate ajunge la 15.000 de unitati.
In ceea ce ne priveste, ARoBS este din primavara acestui an distribuitor autorizat al sistemelor de navigare Mitac Mio din Taiwan.
Acest sistem este compatibil cu hartile IGO, care in prezent sunt cele mai detaliate harti digitale pentru Romania si Europa. Am lansat la CERF un sistem de navigare mobila, care este nu doar GPS, ci este si telefon celular", a mai declarat Voicu Oprean.
Oprean spune ca strategia de dezvoltare a companiei tine si de faptul ca ARoBS lanseaza produse noi in fiecare jumatate de an.
ARoBS Transilvania Software intentioneaza sa lanseze trei noi sisteme de navigare mobile, doua aparate GPS cu functii de Pocket PC, cu memorie suplimentara, functii de WI-FI si Bluetooth si un nou aparat special destinat navigatiei mobile care are doar functie de MP3 player si harta digitala a Europei de Est inscrisa in memoria interna. Partea de distributie si vanzari a ARoBS Transilvania Software reprezinta 40-50% din volumul intregii afaceri.
Planurile de investitii ale ARoBS Transilvania Software in 2006 vizeaza atat zona imobiliara, cat si cresterea personalului. "Probabil ca vom incepe anul acesta constructia unui nou sediu pe care il estimam la 500.000 de euro, iar pana la sfarsitul anului vom ajunge la 100 de angajati", a punctat Voicu Oprean.
ARoBS Transilvania Software s-a infiintat in 1998, unic asociat fiind Voicu Oprean. De curand, unul dintre principalii clienti scandinavi, Hotelzon, a achizitionat 10% din ARoBS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO