Companii

Fără să atragă atenţia, Michael Pieper, miliardarul care deţine electrocasnicele Franke, a investit 25 mil. euro în imobiliare în România şi controlează în acest moment cinci parcuri industriale lângă Timişoara

Michael Pieper

Michael Pieper

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.09.2018, 18:52 938

Grupul elveţian Artemis, care are cinci parcuri indus­tri­ale lângă Timişoara, investeşte peste 5 mil. euro în ex­tin­derea parcului din Sânandrei cu o clădire de 7.500 de me­tri pă­traţi, vizavi de imobilul existent deja. Momentan, com­pa­nia se află în proces de obţinere a autorizaţiei de construire.

„În parcul industrial din Sânan­drei, de 10,5 hectare, am demarat în 2016 investiţia în prima clădire de birouri şi logistică, de 4.000 de metri pă­traţi. Clădirea este închiriată 100% şi generează peste 200.000 de euro anual“, spune Adriana Cioca (foto stânga), administrator şi direc­tor de dezvoltare al Ar­te­mis în România. Noua clădire ar urma să fie livrată în martie 2019.

De la intrarea companiei pe pia­ţa locală şi până acum, Artemis a in­vestit peste 25 de milioane de euro. Elveţienii deţin în România parcurile in­dustriale Sânandrei Industrial Park, Banat Business Park, Dudeşti, Giarmata şi parc industrial aeroport, toate în judeţul Timiş, însumând 170 de hectare. Toate proiectele sunt ocupate integral.

Grupul Artemis - deţinut de omul de afaceri elveţian Michael Pieper - este prezent în România şi prin Franke, pro­ducător de electrocasnice încorporabile pentru bucă­tărie. În România, Franke are doar activităţi de distri­buţie, nu şi de producţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO