Companii

Auchan termină în aprilie rebrandingul magazinelor Real

Auchan termină în aprilie rebrandingul magazinelor Real

Autor: Cristina Roşca

12.02.2014, 11:35 746

Grupul francez Auchan va termina în luna aprilie procesul de rebranding al celor 20 de magazine Real din România preluate la finalul lui 2012. Auchan a început rebranduirea în septembrie 2013 după ce a primit avizul de la Consiliul Concurenţei.

În România francezii au preluat doar 20 dintre cele 24 de hipermarketuri Real. Astfel, în aprilie Auchan va ajunge în România la o reţea de 31 de magazine şi afaceri de circa 1 mld. euro.

Grupul a anunţat la începutul lunii decembrie 2012 că a preluat magazinele Real din Rusia, Ucraina, România şi Polonia, în total 95 de unităţi şi 13 galerii comerciale. Până în prezent francezii au terminat procesul de rebrandin în Rusia şi Ucraina, pe când în Polonia compania a primit abia recent acordul concurenţei privind vânzarea. Acordul pe această piaţă a fost însă condiţionat, astfel Auchan a fost obligat să vândă opt dintre magazinele preluate şi să păstreze 57 de hipermarketuri Real.

În Polonia, rebrandingul se va face progresiv în paralel cu procesul de negociere a chiriilor cu proprietarii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO