Companii

Austriecii de la Evoline investesc 3 mil. euro în dezvoltarea centrelor din Cluj şi Târgu-Mureş

Austriecii de la Evoline investesc 3 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

16.04.2013, 00:04 1440

Furnizorul de servicii IT Evoline, controlat de austriecii de la Linepro Unternehmensbeteiligungs GmbH, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de până la 3 mil. euro, în dezvoltarea birourilor deţinute în Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş. Compania a derulat şi anul trecut proiecte de investiţii şi dezvoltare în valoare de aproximativ 2 mil. euro, crescând astfel cu 30% spaţiul biroului din Târgu-Mureş şi cu 25% a celui din Cluj-Napoca.

„În 2013 vom continua programul de dezvoltare al companiei demarat anul trecut, iar fondurile alocate se situează undeva între 2 şi 3 milioane de euro. Pe de altă parte, vom continua şi campania de recrutare, în condiţiile în care încercăm să oferim clienţilor soluţii informatice complexe“, a declarat pentru ZF Transilvania Égly János, CEO al Evoline.

Evoline avea în primul trimestru aproximativ 425 de angajaţi în birourile din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş plus alte peste 50 de posturi de specialişti în dezvoltare soft, în servicii suport şi consultanţă IT disponibile. Anul trecut, austriecii au recrutat pe piaţa locală în jur de 150 de oameni, pe baza noilor contracte câştigate, dar şi a cererilor existente pe piaţă. Recrutarea de personal se realizează pe site-urile de profil prin firmele de head hunting sau pe site-ul Evoline.

Compania spune că anul trecut piaţa a fost în creştere, trend care va continua şi în acest an. Evoline dezvoltă soluţii software pentru domeniile industrie şi automatizări, dar şi aplicaţii web pentru diverse terminale mobile. Principalul partener de afaceri al companiei este grupul german Evosoft, care face parte din corporaţia Siemens, dar şi Bwin. Compania intenţionează să-şi dezvolte în acest an activitatea în direcţia soluţiilor informatice complexe, dar şi să demareze colaborări cu noi clienţi din domeniul energiei sau a medicinii informatice. Evoline a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de aproximativ 12,6 mil. euro, în creştere cu peste 50% faţă de anul anterior, iar pentru acest an compania aşteaptă afaceri de peste 15 mil. euro. 

Compania a fost înfiinţată în anul 2000 la Cluj-Napoca, iar biroul din Târgu-Mureş a fost deschis un an mai târziu. La început compania se ocupa cu proiecte on-site, programatorii Evoline lucrând la firma clientului. Din anul 2004, activităţile on-site au fost frecvent schimbate cu cele off-shore. Acţionarul majoritar Evoline este compania austriacă Linepro Unternehmensbeteiligungs GmbH.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO