Companii

Automobile Bavaria va „repara“ Rolls-Royce-uri şi se pregăteşte să devină dealer

Autor: Bogdan Alecu

20.09.2010, 23:49 44

Automobile Bavaria, principalul dealer BMW de pe piaţa locală,un business de aproape 130 mil. euro controlat de omul de afaceriMichael Schmidt, a devenit de la începutul acestei săptămâniservice oficial acreditat pentru marca Rolls-Royce, unul dintrecele mai scumpe şi exclusiviste branduri auto din lume, deţinut deBMW Group.

"Am investit într-un service deoarece pentru aşa ceva este acumcerere. Automobile Bavaria este primul service independent alRolls-Royce. Toate celelalte locaţii din lume deţin atât unservice, cât şi un centru de vânzări. Nu comunicăm exact cifra înceea ce priveşte investiţia în service. A fost una importantă", adeclarat Ciprian Bercea, director în cadrul AutomobileBavaria.
Pasul următor pentru Automobile Bavaria în ceea ce priveşte marcaengleză este de a deveni dealer, lucru care se va întâmpla atuncicând piaţa îşi va reveni şi va exista din nou cerere. În prezent,"în cazul în care există în România un client care doreşte săachiziţioneze un Rolls-Royce, noi putem merge cu el la Goodwood(Anglia - n.r.) la uzină să-şi configureze maşina", a subliniatCiprian Bercea.

Aceasta este cea de-a doua extindere a Automobile Bavaria din acestan, după ce în vară a finalizat achiziţia a încă trei dealeri BMWîn Germania, în apropiere de München, reţeaua ajungând astfel lapatru reprezentanţe pe piaţa germană.
Astfel, în ceea ce priveşte marca Rolls-Royce, este adoptatăaceeaşi strategie ca şi celelalte mărci exclusiviste. Forza Rossa,importatorul Ferrari pe piaţa locală, controlat de Ion Bazac,fostul ministru al sănătăţii, a deschis serviceul Ferrari în 2007,cu un an înaintea deschiderii showroom-ului, în timp ce PorscheRomânia a demarat în 2008 opera­ţiunile pentru serviceul Bentley şiulterior pentru Lamborghini. Showroom-urile oficiale ale acestordouă mărci vor fi inaugurate cel mai probabil anul viitor. Înprezent, un showroom temporar este amenajat într-un spaţiu dinclădirea Porsche România din Pipera.
În total, în România sunt înmatriculate 57 de modele Rolls-Royce,iar la nivel regional se mai regăsesc alte 20 în ţări precumRepublica Moldova, Bulgaria şi Serbia. Până acum, cel mai apropiatservice Rolls-Royce era la Viena.

Cel mai bun an pentru Rolls-Royce pe piaţa locală a fost 2008,atunci când s-au înmatriculat pe piaţa locală 24 de modele, dintrecare 12 noi, în timp ce anul trecut nu a fost importat niciun modelcu zero kilometri.
Reviziile la Rolls-Royce se fac la intervale de 30.000 km şi costăaproximativ 2.000 de lei. Spre comparaţie, la un automobil"obişnuit" reviziile se fac între 15.000 şi 20.000 km şi au preţuricuprinse între 300 şi 1.300 de lei.
Majoritatea modelelor Rolls-Royce achizi­ţionate în România de ladealeri au pachet de întreţinere inclus, iar revizia este gratuită,după modelul Basic Service Inclusive de la BMW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO