Companii

Avastin aduce 5,7 milioane de euro in portofoliul de oncologice al Roche

13.02.2008, 18:04 68

Compania farmaceutica elevetiana Roche estimeaza in acest an vanzari de 20 mil. lei (5,7 mil. euro la un curs de 3,5 lei pentru un euro) pentru medicamentul Avastin, recomandat in tratamentul cancerului, de trei ori mai mult comparativ cu nivelul de 6 mil. lei (1,8 mil. euro) in 2007.
"La sfarsitul anului trecut 150 de pacienti primeau tratament cu Avastin, iar recent s-au adaugat alte 300 de persoane. Potentialul exista in conditiile in care speram ca noi pacienti sa se alature", a spus Dan Zamonea, director general al Roche Romania.
Avastin este recomandat in tratamentul mai multor forme de cancer metastazat (in ultima faza), de col sau rect, de san, pulmonar, iar cel mai recent in tratamentul cancerului renal avansat.
Piata medicamentelor oncologice va creste in acest an cu peste 20%, comparativ cu 2007, pana la valoarea de circa 370 mil. lei (108 mil. euro), potrivit Mediafax. Pe acest segment mai activeaza si companii precum Teva sau Actavis, insa ambele au in portofoliu medicamente generice, in timp ce brandurile Roche sunt originale.
Potrivit lui Dan Zamonea, Avastin are cel mai mare potential dintre medicamentele Roche, iar intr-un interval de 3-4 ani ar putea deveni cel mai bine vandut produs al companiei elvetiene pe piata locala.
Roche are in portofoliu si Pegasys, si Neorecormon, medicamentele cu cele mai mari vanzari in Romania in prezent. Roche Group este una dintre cele mai mari corporatii farmaceutice cu activitati pe piata locala, care ocupa locul secund in topul jucatorilor de profil. Vanzarile sale au atins 364 mil. lei (109,3 mil. euro), la pret de producator, in crestere cu 6% fata de 2006, potrivit datelor companiei Cegedim citate de companie. Pentru acest an, Dan Zamonea estimeaza un avans de 15%, in linie cu cel al pietei.
"Anul trecut au existat o serie de factori care au influentat negativ vanzarile noastre in Romania. In primul rand a fost cresterea foarte mare de pe segmentul cardiovascular, dar si scaderile de pret substantiale in special la medicamentele care au fost trecute in retail. In acest an insa asteptam o crestere mult mai mare pe oncologie care se va resimti si la noi", a mai spus Dan Zamonea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO