Producatorul de preparate din carne de pui Avicod din localitatea Codlea, judetul Brasov, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 5 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 85% fata de 2006, cand firma brasoveana a inregistrat vanzari in valoare de 2,7 mil. euro, unul dintre principalii factori de crestere a vanzarilor fiind interesul clientilor pentru preparatele premium din carne de pui. "Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari in acest an are la baza cresterea cu 100% a capacitatilor de productie fata de perioada mai-septembrie 2006, cand Avicod a incetat activitatea de fabricatie datorita virusului aviar care a cuprins fermele noastre de pasari. Din cauza gripei aviare, anul trecut nu am putut derula doua proiecte SAPARD in valoare de 2 mil. euro destinate modernizarii fermelor de pasari, insa pana in momentul de fata am reusit sa recuperam o parte din pierderi", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general Avicod, Manole Dionisie. Compania desfasoara activitati de fabricare a produselor din carne de pui, sub brandul "Pui de Codlea". Avicod s-a desprins din grupul Avicola Codlea. Compania este detinuta de Manole Dionisie si Catalin Munteanu cu cate 40% din actiuni. Avicod Codlea are in prezent 160 de angajati.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels