Companii

Avon Cosmetics mizeaza pe afaceri de 110 mil. euro

04.09.2007, 17:25 56

Avon Cosmetics Romania, cel mai mare importator de cosmetice de pe piata locala, estimeaza majorarea vanzarilor in ritmul de crestere a pietei, de 10%, ceea ce ar putea duce afacerile companiei la peste 110 mil. euro in acest an.
"Cresterea pe care o vizam pentru 2007 este in ritm cu cresterea pietei. Cred ca putem vorbi de o piata matura, care nu mai inregistreaza salturi spectaculoase", a spus Raluca Kisescu, managerul de marketing al Avon Cosmetics Romania.
Potrivit Euromonitor, piata romaneasca a cosmeticelor si produselor de ingrijire personala ar putea ajunge in acest an la peste 2,4 mld. lei (720 mil. euro), in crestere cu circa 13% fata de 2006. "Consumatorii isi upgradeaza singuri nevoile prin prisma evolutiei pozitive a nivelului de trai si a puterii de cumparare, dar si prin prisma educatiei mediatice pe care piata (nu doar cea a cosmeticelor) o exercita asupra lor", a explicat Raluca Kisescu evolutia pietei.
Avon Cosmetics Romania a inregistrat anul trecut vanzari de 100,4 mil. euro (valoare neta), in crestere cu 9% fata de cifra de afaceri neta din 2005. "Evolutia a fost in ritm cu cresterea pietei", a precizat Raluca Kisescu.
In portofoliul companiei, cea mai mare crestere a vanzarilor in 2006 au inregistrat-o produsele de ingrijire zilnica.
Compania a mizat in ultima perioada pe dezvoltarea retelei de vanzari in zonele rurale, mediu in care formele moderne de retail nu au patruns deocamdata. Si Oriflame, concurentul principal al Avon, si-a planificat dezvoltarea distributiei in orasele mici si in comune, cei doi jucatori neavand in aceste zone o concurenta puternica in prezent.
Avon Cosmetics Romania este filiala locala a producatorulul american Avon. Piata locala a cosmeticelor este dominata in prezent de companii multinationale, printre acestea numarandu-se, alaturi de Avon si Oriflame - companii cu sistem de vanzare directa - L'Oreal, Procter & Gamble, Henkel sau Coty Cosmetics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO