Companii

Baumatic: Un sfert dintre românii care îşi schimbă aragazul aleg cuptor, plită şi hotă încorporabile

Autor: Andreea Mioara Neferu

06.04.2011, 23:32 179

Unu din patru români care vor să-şi înlocuiască electrocasnicelevechi de gătit alege seturi formate din cuptor, plită şi hotăîncorporabile, potrivit estimărilor Baumatic, companie careactivează pe piaţa electrocasnicelor încorporabile.

Pe de altă parte, în ţările din Europa de Vest, trei din patrufamilii aleg seturi încorporabile. "Produsele pentru gătitreprezintă în acest moment cele mai achiziţionate electrocasniceîncorporabile de pe piaţa locală, ajungând la aproximativ 90% dintotalul pieţei de profil, estimată în acest an la 31,6 milioane deeuro", a declarat Valeriu Cobaschi, directorul general şiacţionarul majoritar al Baumatic.

Totodată, Cobaschi a apreciat că piaţa locală de electrocasniceîncorporabile este susţinută şi de cererea dezvoltatorilor deansambluri rezidenţiale, în condiţiile în care 15% din acesteansambluri oferă bucătării utilate. Compania Baumatic a obţinutanul trecut afaceri de sub un milion de euro, însă estimează pentruacest an o creştere a businessului până la 1,2 milioane de euro.Anul 2010 a fost primul an complet pentru Baumatic, care a intratpe piaţă în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO