Companii

Benvenuti si-a dublat vanzarile de pantofi in primele trei luni din acest an

Benvenuti si-a dublat vanzarile de pantofi in primele trei luni din acest an

Compania are 20 de magazine in Bucuresti si provincie

09.07.2007, 18:04 171

Grupul de incaltaminte Benvenuti-Equipe, infiintat in 2004 de Dan Pavel, unul dintre fondatorii Leonardo, cel mai mare retailer local de incaltaminte, a realizat pe primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de 3,1 milioane de euro, dublu fata de anul trecut.
"Factorii care au contribuit la evolutia inregistrata pe primul trimestru sunt in primul rand dezvoltarea retelei de magazine, precum si cresterea brand awarness-ului Benvenuti pe piata din Romania. In plus, cresterea economica pe sectorul nostru de activitate si implicit, cresterea puterii de cumparare la nivel de piata sunt alti factori care au contribuit la evolutia noastra de pana acum", a declarat pentru ZF Transilvania Miruna Dumitrescu, PR manager Benvenuti.
Conducerea Benvenuti estimeaza pentru tot anul 2007 o crestere de 50% a cifrei de afaceri fata de anul trecut, cand acest indicator
s-a cifrat la 9,7 mil. euro. "Am realizat o crestere dubla pe primele trei luni ale anului deoarece majoritatea magazinelor noi au avut inaugurarea in a doua jumatate a anului trecut", a precizat Miruna Dumitrescu. Potrivit acesteia, din cifra totala de afaceri a anului trecut, aproximativ 5,2 mil. euro au fost obtinuti de divizia de retail, adica de Benvenuti, restul fiind pe Equipe, divizia de distributie.
Conducerea retelei de magazine de incaltaminte Benvenuti intentioneaza ca anul acesta sa deschida zece noi magazine in tara, investitia in acest proiect de dezvoltare teritoriala fiind de cel putin 600.000 de euro, valoare care potrivit conducerii companiei, nu include si stocul de marfa aferent deschiderii fiecarui nou magazin.
Extinderea vizeaza atat orasele in care reteaua Benvenuti e deja prezenta precum Bucuresti, Cluj, Constanta, Pitesti, cat si noi locatii precum Bacau sau Iasi. In prezent, compania detine un numar de 20 magazine.
In momentul in care a decis sa paraseasca Leonardo, Dan Pavel detinea aproape 50% din actiunile retailerului de incaltaminte si a fost de acord sa vanda esalonat partea sa catre Florin Panea, celalalt fondator al companiei. Tranzactia s-a realizat efectiv la inceputul lui 2005, iar transferul capitalului social se va realiza in transe lunare, pana in 2007.
Alaturi de Dan Pavel, pe lista actionarilor Benvenuti au intrat si alti manageri din cadrul Leonardo - Adrian Certezeanu, Gabriel Tepelea si Adrian Cazu, fiecare dintre acestia avand cate 5% din actiunile companiei.
Magazinele Benvenuti sunt in general situate in cadrul centrelor comerciale de tip mall sau arterelor pietonale ultracentrale din orasele mari, cu peste 100.000 de locuitori. Produsele vandute in cadrul magazinelor Benvenuti sunt importate in proportie de 80% din Italia, restul de furnizori fiind tot firme italiene, dar care produc in Romania. Printre cel mai bine vandute branduri de incaltaminte se numara Fabi, Enzo Bertini, Solo Donna, Marco Santini. Pentru marochinarie, Benvenuti este unic importator al brandului Laura Biagiotti, la care se adauga Solo Soprani, Gian Marco Venturi, Pierre Cardin sau Gianni Conti.
Unul dintre principalii competitori ai companiei este retailerul Leonardo, insa spre deosebire de Leonardo, care este prezent cu mai multe magazine in Ungaria si Bulgaria, strategia Benvenuti vizeaza deocamdata doar piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO