Companii

BERD va împrumuta cu 3,7 milioane de euro un furnizor de soluţii de ambalare

Autor: Emil Popescu - Mediafax

18.05.2011, 23:36 81

Banca Europeană pentruReconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va finanţa cu 3,7 mil. europroducătorul şi distribuitorul de materiale şi utilaje de ambalajeIndustrial Mecano din România, compania urmând să utilizezeîmprumutul pentru lansarea de produse şi mutareaoperaţiunilor.

Creditul, de tip mezzanine (împrumut subordonat), va sprijinistrategia companiei de dezvoltare şi va contribui la crearea de noilocuri de muncă. Industrial Mecano are 350 de clienţi în România,în domenii precum producerea şi retailul bunurilor alimentare şi albăuturilor sau materiale de construcţii. "Finanţarea BERD vapermite companiei să îşi majoreze capacitatea de producţie şi să-şiextindă actualul portofoliu de produse cu soluţii de ambalare cuvaloare adăugată mai mare, care în prezent sunt importate. Maimult, fondurile împrumutate vor fi folosite pentru a mutaoperaţiunile din interiorul Bucureştiului la periferia oraşului, înspaţii de producţie noi." De la începutul activităţii în România,BERD a alocat peste cinci miliarde de euro în diferite sectoare dineconomie, mobilizând astfel investiţii adiţionale de peste nouămiliarde de euro din alte surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO