Companii

Bio Eel din Targu-Mures a vandut medicamente de 5,3 mil. € in T1

24.05.2010, 23:00 162

Compania farmaceutica Bio Eel din Targu-Mures, specializata inproductia si distributia de medicamente, controlata de omul deafaceri Albert Attila, a realizat in primul trimestru o crestere avanzarilor cu 5%, pana la 22,2 mil. lei (circa 5,3 mil. euro).

Compania din Mures si-a bugetat pentru acest an o cifra deafaceri de 105,5 mil. lei (circa 25,2 mil. euro), in crestere cupeste 29% fata de anul trecut.

"Rezultatele inregistrate in primele trei luni ale anului suntputin sub nivelul bugetat", a declarat Albert Attila, directorgeneral al Bio Eel.

Conducerea Bio Eel vede pentru acest an o crestere cuaproximativ 25% a cifrei de afaceri pe segmentul produselorproprii, care se pot elibera fara prescriptie din farmacii,suplimente nutritive, cosmetice.

Portofoliul companiei din Mures cuprinde 75 de produse(medicamente, cosmetice, galenice), iar pe langa activitatea deproductie, Bio Eel este importator si distribuitor pentru 46 decompanii farmaceutice nationale si internationale si asiguratotodata platforma logistica pentru un numar de 4 firmemultinationale.

Ponderea cea mai mare in cifra de afaceri a companiei oreprezinta distributia de medicamente, respectiv 85% din totalulvanzarilor, serviciile 10%, iar 5% productia proprie demedicamente.

O parte dintre produsele Bio Eel sunt exportate in Ungaria sausunt fabricate pentru compania farmaceutica Ozone, insa pondereaacestora din total productie este nesemnificativa. Potrivitreprezentantilor companiei, pe termen scurt nu este conturata ostrategie privind exportul produselor proprii. Proiectele Bio Eelinclud dezvoltarea in viitor a unor noi produse, medicamente sicosmetice. Compania a achizitionat in urma cu doi ani un teren inTargu-Mures unde a fost demarata constructia unei noi platformelogistice.

Conducerea Bio Eel intentioneaza sa construiasca si o fabrica decosmetice si un nou laborator de microbiologie.

Echipa Bio Eel numara peste 140 de oameni, iar compania nu aefectuat disponibilizari in 2009. Compania este prezenta in 27 dejudete din tara si detine un depozit de logistica pentru mai multefirme multinationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO