Companii

Biroul din Cluj al americanilor de la UMT Software a crescut cu 30% anul trecut

Biroul din Cluj al americanilor de la UMT Software a...

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2015, 15:01 809

Furnizorul de soluţii pentru gestiunea proiectelor UMT CG Software, filiala locală a grupului american UMT, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 2 milioane de dolari (aproximativ 1,7 mil. euro), în creştere cu 30%, în dolari, faţă de anul anterior. Compania a ajuns la 70 de angajaţi în biroul din Cluj-Napoca, însă intenţionează să mai recruteze în acest an programatori specializaţi în tehnologii Microsoft-ASP.NET, Azure sau SharePoint Online.

Grupul american de firme UMT a fost declarat pentru al treilea an consecutiv ’’vizionar’’ de către compania de consultanţă şi cercetare în IT, Gartner, distincţia fiind acordată pentru aplicaţiile de analiză IT integrată a portofoliului, dezvoltate de UMT CG Software, cu sediul la Cluj-Napoca. Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM-Enterprise Project Management.

’’Cred că acest tip de recunoaştere ajută foarte mult la poziţionarea softiştilor români drept specialişti în dezvoltare de produse proprii, în contextul în care piaţa locală este dominată masiv de outsourcing”, a declarat Ionuţ Nechita, directorul general al UMT CG Software.

Grupul american UMT (United Management Technologies) deţine birouri în New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston şi în Cluj-Napoca.

Grupul UMT este ’’Microsoft Gold Partner” şi membru al Comisiei de Consiliere Microsoft în domeniul EPM (Enterprise Project Management). Colaborarea dintre UMT şi Microsoft a început în 2006, când gigantul american a achiziţionat pachetul UMT Portfolio Manager, dezvoltat integral tot în România.

Portofoliul de clienţi ai UMT include instituţii şi companii precum Coca Cola Australia, Departamentul de Educaţie al SUA, General Electric, JP Morgan Chase, Lego, Merck, Transportul Municipal din Helsinki, TUV.

UMT CG Software, cu sediul în Cluj-Napoca, a realizat în 2013 o cifră de afaceri de peste 5,2 mil. euro (circa 1,2 mil. euro), având un număr mediu de 49 de angajaţi, conform site-ului Ministerului de Finanţe Publice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO