Companii

Blue Air a obţinut închiderea dosarului de insolvenţă

Autor: Mirabela Tiron

22.02.2011, 23:39 38

Tribunalul Bucuresti a admis recursul făcut de compania aerianălow-cost Blue Air la cererile de intrare în insolvenţă depuse decătre compania aeriană Carpatair şi Service Excelence anul trecut,astfel că transportatorul controlat de Nelu Iordache a reuşit săobţină închiderea dosarului de insolvenţă.

"Tribunalul respinge cererile conexe de deschidere a proceduriide insolvenţă formulate de creditoarele Carpatair şi ServiceExcelence", potrivit datelor publicate pe 21 februarie pe site-ulTribunalului Bucureşti.

Sheriff Ussama, directorul general al Blue Air, a declarat ieriîntr-o conferinţă de presă organizată special pentru a anunţasituaţia dosarului de insolvenţă, că sentinţa tribunalului estedefinitivă, iar dosarul este închis.

În octombrie anul trecut Tribunalul Bucureşti a făcut publicăadmiterea intrării în insolvenţă a companiei aeriene low-cost BlueAir, la cererea formulată încă din martie de către operatorulaerian Carpatair şi compania Service Excellence Solutions, pentrudatorii de 30.000 de euro şi respectiv 48.000 de euro, decizie carea fost imediat contestă de oficialii Blue Air, ce au susţinut cătoate datoriile către aceste companii au fost achitate.

Întrebat de ZF la cât se ridică în prezent datoriile pe care leare de achitat Blue Air către partenerii de afaceri, Ussama nu aprecizat valoarea exactă a sumei. "Avem peste 600 de furnizori, aşacă este normal să avem şi întârzieri la plăţi. La rândul nostru,avem bani de recuperat din piaţă", a spus el.

Şeful Blue Air a mai precizat că în perioada ianuarie-februariea acestui an compania a obţinut venituri duble pe pasager faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut. El nu a făcut publice rezultatelefinanciare ale companiei pe anul trecut şi nici numărul de pasageritransport. Compania aeriană low-cost Blue Air, care a finalizat în2009 cu o cifră de afaceri de 150 de milioane de euro şi un profitde 1,5 milioane, a demarat în august anul trecut un proces derestructurare, în urma căruia a returnat patru din cele 11 aeronavepe care le opera sub contract de leasing şi a renunţat la zborurileinterne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO