Companii

Blue Air si-a bugetat o crestere de 60% a traficului de pe aeroportul din Larnaca

29.03.2010, 00:00 33

Compania aeriana low-cost Blue Air, controlata de omul deafaceri Nelu Iordache, va introduce de pe piata cipriota, pe care adeschis recent o baza operationala in Larnaca, zboruri spre Italia,Austria si Polonia.

"Deschiderea unei baze operationale in Larnaca face parte dinstrategia noastra pentru consolidarea pozitiei pe piatainternationala. Activitatea noastra in Cipru implica dezvoltareaunei retele de zboruri interne, planuim sa operam zboruri internepe Larnaca - Paphos, dar si zboruri externe din Larnaca spreVarsovia, Milano si Viena", a declarat Sherif Ussama, noul directorgeneral al Blue Air.

Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 140 demilioane de euro si estimeaza pentru acest an afaceri in cresterecu 40%. Numarul de pasageri transportati anul trecut s-a ridicat la1,7 milioane de persoane, pe zboruri operate catre 50 de destinatiidin Europa.

"Cipru a constituit o piata strategica pentru Blue Air inca dela inaugurarea acestei destinatii in 2008. Anul trecut, am acoperit65% din segmentul zborurilor pe ruta Romania - Cipru", a spusGheorghe Racaru, director de strategie si dezvoltare al grupuluicontrolat de Nelu Iordache.

Pe ruta Bucuresti - Larnaca mai opereaza compania de stat Tarom,pretul biletului dus-intors fiind de 170 de euro in perioada decalatorie 1-3 mai, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Pretulunui bilet la Blue Air era de 100 de euro in aceeasi perioada.Concurentul principal al companiei, Wizz Air, nu opereaza zborurispre Larnaca.

Reprezentantii Blue Air estimeaza pana la sfarsitul anuluiacesta un numar total de 160.000 de pasageri, fata de 100.000 anultrecut si un grad de incarcare al aeronavelor ce opereaza peaceasta ruta de 75%.

Operatorul low-cost a intrat pe piata din Cipru in 2008, operandpe doua rute: Bucuresti - Paphos si Bucuresti - Larnaca,inregistrand grade medii de ocupare de 80% pe rutele din si inspreCipru.

5.000 de Romani in Larnaca

Oficialii biroului de turism din Larnaca au spus ca prezentaromanilor in acest oras este semnificativa daca se ia inconsiderare numarul celor care muncesc aici, estimat la cateva mii."Sunt romani care lucreaza mai ales in turism, respectiv inhoteluri si restaurante. Nu am putea da numarul lor exact, dar credca este vorba de 4.000 -5.000 de oameni. De asemenea, cred ca amputea atrage si turisti romani care sa vina in vacanta aici", aspus Phoebe Katsouris, director general al Organizatiei de Turism aCiprului, care a mai adaugat ca ia in calcul posibilitateadeschiderii unui birou de promovare turistica in Bucuresti, fara apreciza insa data exacta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO