Companii

Boagiu rezumă proiectele care fac "de ruşine" Transporturile, dar spune că are o veste bună

Boagiu rezumă proiectele care fac "de ruşine" Transporturile, dar spune că are o veste bună

Autor: Mediafax

22.01.2012, 12:47 1711

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a afirmat, sâmbătă, pe şantierul autostrăzii Bucureşti - Braşov, că ministerul pe care îl conduce vrea "să spele ruşinea" privind lucrările începute şi neterminate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anca Boagiu a declarat că Ministerul Transporturilor are în vedere "spălarea ruşinii" în ceea ce priveşte lucrările începute în anii 2005, 2006, 2007 şi care nu au fost finalizate nici până în prezent.

Boagiu a inclus între aceste lucrări autostrada Bucureşti - Braşov, tronsonul Bucureşti- Ploieşti, spunând că acest tronson a început să fie construit în urmă cu "foarte mulţi ani", susţinând însă că va fi finalizat "cu costuri decente".

Ministrul a adăugat că anul acesta va fi terminată construcţia a aproximativ 200 de kilometri de autostradă, care includ cei 62 de kilometri ai tronsonului Bucureşti - Ploieşti, şi vor lucra şi la construirea a 263 de kilometri de centuri ocolitoare şi la reabilitarea a 1.800 de kilometri de drumuri naţionale.

"Vestea bună este că la nivelul Comisiei Europene sunt aprobaţi 1,3 miliarde de euro pentru autostrăzi şi drumurile naţionale şi centurile ocolitoare şi sperăm, chiar suntem foarte optimişti, că în primul trimestru al acestui an vom avea aprobări de circa un milliard de euro şi pentru contractele de cale ferată", a spus Boagiu.

Prezent, alături de ministrul Transporturilor pe şantierul autostrăzii Bucureşti - Braşov, premierul Emil Boc a spus că apreciază efortul depus de ministerul de resort "pentru a ţine constructorii în priză şi pe perioada iernii", adăugând că "este vital pentru România să-şi păstreze creşterea economică şi în 2012".

"Avem nevoie ca de aer de plus econmic în 2012, de aceea orice efort e mai mult decât bine venit, pentru a susţine activitatea economică, pentru a susţine investiţiile, pentru a susţine locurile de muncă", a afirmat Emil Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO