Companii

Bogdan Carcu de la Curiero intra pe distributie de presa

02.02.2007, 14:14 121

Bogdan Carcu, fondatorul si presedintele Curiero, va investi, alaturi de alti asociati, 1,5 milioane de euro in doua noi afaceri, in care Carcu va fi actionar majoritar.
"Voi investi in transportul frigorific, precum si in distributia de presa. In ambele afaceri ma voi folosi de infrastructura pe care am creat-o deja la Curiero, de aceea suma care va fi investita pentru inceput nu este foarte mare", a spus Carcu.
Afacerea de transport frigorific va fi lansata in luna martie a acestui an, in timp ce distributia de presa va fi lansata cel mai probabil in vara.
Pe parte de transport frigorific va concura cu alte companii precum Macromex sau Frigoexpres, in timp ce pe partea de distributie de presa principalii concurenti sunt RODIPET sau MT Press.
"Ne vom axa mai intai pe contractare si distributie de abonamente, pentru ca mai apoi sa facem si distributie locala prin chioscuri", a mai precizat Carcu. Referitor la noile afaceri, Carcu crede ca acestea au un potential mare de dezvoltare, intrucat aceste piete se vor dezvolta si mai mult in urmatorii ani.
Compania Curiero a fost infiintata in iulie 2003, necesitand o investitie initiala de trei milioane de euro, iar anul trecut compania a avut o cifra de afaceri de opt milioane de euro. Carcu intentioneaza sa vanda Curiero, insa nu anul acesta, intrucat piata mai are inca un potential mare de crestere, de peste 30% pe an.
In 2006 Curiero si-a dublat afacerile. Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri intre 12 si 14 milioane de euro, cu cel putin 50% mai mult fata de anul trecut.
Curiero deruleaza activitati de curierat local in Bucuresti, Constanta si Pitesti, dar urmareste ca in acest an sa se extinda in 15 orase ale tarii. Totodata, veniturile din activitatea de posta s-au triplat anul trecut, ajungand la trei milioane de euro.
Curiero nu a fost insa singura afacere initiata de Bogdan Carcu, care se autodefineste ca un antreprenor. Inainte de aceasta, Carcu a participat la infiintarea unei agentii de publicitate si a avut si alte afaceri mai mici precum distributie de cascaval sau un atelier auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO