Companii

Broker a inceput anul cu profit la jumatate

24.02.2006, 21:17 14

Societatea de intermediere financiara Broker din Cluj a obtinut la finalul lunii ianuarie un profit de 2,69 mil. lei (0,74 mil. euro), in scadere in lei cu 50% si in euro cu 48% fata de profitul realizat in perioada similara a anului trecut.

Conducerea explica aceasta scadere prin adoptarea unei strategii diferite de investitii in acest an. "Anul trecut, erau pregatite pachete din timp, cum a fost, de exemplu, cazul actiunilor de la Neptun, care ajunsesera la maturitate si le-am putut valorifica cu castiguri foarte bine", a precizat pentru ZF Petru Prunea, presedintele SSIF Broker.

El spune ca in prezent societatea s-a pregatit de o scadere a pietei. "In acest an, ne-am creat rezerve pentru a putea valorifica o eventuala scadere mai indelungata a pietei, care eu cred ca se va produce", a mai spus Prunea.

Seful de la Broker considera ca societatea va obtine in acest an un profit mai mare decat cel inregistrat in 2005.

"Cred ca in acest an vom obtine un profit mai mare decat cel de anul trecut", a spus Petru Prunea, care nu a dorit sa ofere la aceasta data detalii suplimentare privind profitul estimat pentru 2006.

Anul trecut, Broker a obtinut un profit net de 13,16 milioane de lei (3,6 mil. euro), de peste doua ori mai ridicat comparativ cu profitul realizat in anul 2004.

Broker a anuntat recent ca intentioneaza sa-si majoreze in acest an capitalul social cu peste 23 mil. lei (6,5 mil. euro), prin emisiunea de actiuni gratuite si prin aport in numerar al actionarilor.

Majorarea capitalului prin emisiunea de actiuni gratuite ar urma sa se faca prin capitalizarea a 89,95% din profitul net obtinut in anul 2005, fiecare actionar al societatii urmand sa primeasca in mod gratuit 365 de actiuni nou emise pentru fiecare 1.000 de actiuni vechi detinute

Totodata, Broker vrea sa emita peste 11,49 mil. actiuni noi la valoarea nominala de 1 leu/actiune, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor societatii la un pret de 1,5 lei/actiune. Ultima tranzactie pe Bursa cu aceste titluri s-a realizat la pretul de 4,16 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera este de 37,88 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO