Companii

Brutaru rămâne în Tarom, dar cu un salariu mai mare decât cel de CEO: „Niciodată nu am câştigat aşa puţin“

Brutaru rămâne în Tarom, dar cu un salariu mai mare decât cel de CEO: „Niciodată nu am câştigat aşa puţin“

Ruxandra Brutaru încasa lunar 4.600 lei (1.100 de euro) conducând o companie cu afaceri de 191 de milioane de euro pe an

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

17.03.2011, 23:53 120

Ruxandra Brutaru va rămâne director general adjunct al companieiaeriene de stat Tarom, după ce a demisionat din funcţia de CEOinvocând motive personale legate de nevoia de a sta mai mult timpalături de familie, dar şi salariul redus.

"Plecarea mea ţine şi de salariu, dar nu e motivul principal.Sunt mamă, am un copil care începe şcoala şi care nu mă vede."

Ea a precizat că salariul net pe care îl încasa era de 4.600 leilunar. "Niciodată nu am câştigat atât de puţin", a spus Brutaru, 30de ani. Guvernul a plafonat anul trecut salariile directorilor dincompaniile de stat la nivelul remuneraţiei încasate de secretariide stat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, adeclarat joi că Brutaru a demisionat din funcţia de directorgeneral al Tarom, remunerată cu 6.600 de lei, pentru a ocupa opoziţie mai bine plătită (15.000 lei), deşi inferioară, de directorgeneral adjunct în companie. Brutaru susţine însă că salariul dedirector general adjunct este "puţin mai mare decât cel de directorgeneral, dar nu cu mult", fără a spune însă valoarea exactă.

"E departe rău salariul de director general adjunct de suma de15.000 lei. Dacă motivul de­misiei mele ar fi fost banii, aş fiacceptat pri­ma ofertă din mediul privat", a arătat Bru­taru,potrivit căreia în cei doi ani în care a fost director general laTarom a primit mai multe oferte de la companii aeriene, acesteaintensi­ficându-se în ultimele zile, după anunţul demisieisale.

Fosta şefă a Tarom, companie care a avut pierderi de 55 mil.euro în 2009, a afirmat că decizia sa nu a avut la bază atacurilepolitice îndreptate împotriva sa în ultima perioadă de cătrereprezentanţii PSD şi nici pierderile înregistrate de companie înultimii doi ani.

"Situaţia economică a companiei nu a fost deteriorată dininterior, ci din piaţă. Situaţia economică la nivel mondial s-adeteriorat substanţial în ultimii doi ani, mai ales în Europa, şiau fost scăderi ale veniturilor medii ale pasagerilor", a spusBrutaru, care consideră că "e regretabil că am avut un mandatîntr-o perioadă economică atât de dificilă".

Brutaru a fost numită în funcţie de fostul ministru altransporturilor Radu Berceanu.

Olguţa Vasilescu mai susţine că la condu­cerea Tarom va fipromovat directorul de marketing şi vânzări Gabriela Bordea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO