Companii

Bucurestenii la Targul Imobiliar: Nu sunt reduceri "ca lumea"

08.02.2009, 16:13 36

La Targul National Imobiliar, care a fost organizat de joi pana duminica in Bucuresti, ieri dupa-amiaza vizitatorii au stat la o coada de 30-40 de persoane, dar cei mai multi dintre ei au plecat nemultumiti de preturile care sunt considerate a fi inca prea mari, precum si de faptul ca oferta a fost concentrata pe zonele de nord si vest ale Capitalei.

"Ne interesa un apartament intr-un ansamblu din zona Viilor-Fabrica de Chibrituri, dar desi dezvoltatorului ii merge destul de prost, tinand cont ca a divizat constructia proiectului in doua faze, inca nu a operat reduceri de pret semnificative. Am fi dispusi sa platim 120.000 de euro cu TVA inclus pentru un apartament cu trei camere in acest proiect, dar preturile pentru locuintele cu trei camere pornesc de la 134.000 de euro plus TVA", a declarat Bogdan Munteanu, un vizitator al targului care lucreaza in domeniul financiar.
Ieri a fost ultima zi a primului targ de apartamente din Bucuresti, la care, potrivit organizatorilor, cu doua ore inainte de inchiderea portilor au fost numarate 11.800 de invitatii si bilete la intrare.
"Nu ne asteptam sa fie atat de multa lume. Din pacate majoritatea ofertelor sunt in zona de nord si Militari-Drumul Taberei", a mai spus Munteanu.
Printre cei mai importanti dezvoltatori care si-au expus ofertele la targ se numara companii precum GTC, Impact, Domus Stil sau Can Serv. "Ma asteptam la oferte mai scazute, dar in afara de doua ansambluri, din zone nu prea ok, nu am vazut reduceri semnificative. As putea da 100.000 de euro pentru doua camere intr-o zona semi-centrala - Dacia, Mosilor - dar apartamentele din aceste zone au preturi pornind de la 190.000-200.000 de euro. In plus, sunt doar trei proiecte in semi-prime locations", a spus si Iulian C., angajat in domeniul bancar.
Nici vizitatorii care s-ar multumi cu o locuinta intr-unul din cartierele din estul Capitalei - Vitan, Titan - nu au plecat prea fericiti de la targ.
"Sunt destul de putine proiecte, iar reducerile nu sunt ca lumea. Ne-ar fi interesat un apartament cu doua camere in zona Vitan-Titan, cu 60.000-70.000 de euro, dar ce am gasit costa cu cel putin 20.000 de euro mai mult", a declarat Laura, un alt vizitator al targului.
In ciuda acestor opinii, organizatorii au fost multumiti de prezenta numeroasa in cadrul targului, care va tine expozantii ocupati pentru o buna perioada.
"Expozantii au adunat contacte pentru trei luni de acum incolo, iar unii au vandut chiar si cu plata cash, cum au fost cazuri in proiectul Champions Residence (zona Ghencea - n.r.), unde preturile pornesc de la 40.000 de euro. Au mai fost semnate precontracte si in proiectul celor de la Domus Stil, Nordului House sau de catre agentia Media City", a declarat Adrian Bercea, directorul firmei BDOBC, organizatorul Targului National Imobiliar. El spune ca unul dintre avantajele de la acest targ a fost reprezentat de faptul ca dezvoltatorii au fost prezenti direct si nu prin agentii imobiliare, ceea ce a facilitat negocierile si gasirea unor solutii mai rapide.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO