Companii

Bulboaca & Asociatii a facut primul milion de euro

Bulboaca & Asociatii a facut primul milion de euro

Adrian Bulboaca, managing partner la Casa de avocatura Bulboaca & Asociatii: Cautam sa identificam in regiune societati de avocatura impreuna cu care sa facem o platforma de deservire comuna a clientilor. Structurarea unei astfel de aliante ar putea dura cel putin un an.

20.09.2007, 18:39 70

Casa de avocatura Bulboaca & Asociatii, formata la inceputul acestui an, a trecut deja de pragul psihologic al unei cifrei de afaceri de 1 mil. euro, iar seful ei spune ca planul este de a intra anul viitor in topul primelor zece companii de pe piata de profil.
Adrian Bulboaca, impreuna cu alti cinci avocati, a parasit la sfarsitul anului trecut echipa locala a Linklaters, a doua firma de avocatura din lume dupa cifra de afaceri, si a decis sa-si infiinteze propria casa de avocatura. La Linklaters, Bulboaca a fost unul dintre avocatii care au asistat statul in tranzactia Petrom-OMV.
"Acum avem o cifra de afaceri de 7 cifre in euro. La inceput, am plecat cu sase avocati, acum suntem 14 si urmeaza ca saptamana viitoare sa ni se alature inca trei avocati. Impreuna cu colegii de la business services, vom alcatui un colectiv de 26 de persoane, peste estimarile initiale care ne plasau la un numar de 16 angajati la sfarstul anului", spune el.
Majoritatea celor nou recrutati sunt tineri absolventi ai Facultatii de Drept. "Punem accent pe recrutarea si dezvoltarea de noi talente, de absolventi. Vrem sa fim formatori de avocati, nu vanatori de oameni", spune Bulboaca. El spune ca problema de resursa umana cu care se confrunta piata de avocatura nu este aceea a unui deficit de forta de munca, ci a unei lipse de formatori.
Cresterea personalului a venit pe fondul unui volum mai mare de munca necesitat de dezvoltarea portofoliului de clienti.
"In prima luna de functionare aveam 3-4 clienti, de talie mare intr-adevar, printre care se numara si Deutsche Bank, Goldman Sachs si Raiffeisen, iar acum lucram cu aproximativ 70 de clienti. Astfel, imediat dupa infiintarea noastra am avut privilegiul de a asista corporatii precum British American Tabacco sau Kraft Food Romania."
Bulboaca spune ca studiaza in prezent varianta dezvoltarii unei aliante cu firme de avocatura din regiune in scopul deservirii comune a clientilor care au interes in Europa Centrala si de Est. "Cautam sa identificam in regiune societati de avocatura impreuna cu care sa facem o platforma de deservire comuna a clientilor. Structurarea unei astfel de aliante ar putea dura cel putin un an."
Politica lui pe segmentul corporatist consta in abordarea acelor clienti care vad Romania ca o piata strategica in context regional, si nu doar ca pe o oportunitate de moment.
"Tranzactiile sunt doar o parte a strategiei de business a unei case de avocatura. Ideea este sa devii 'avocatul de casa' al unui client, adica sa fii intim implicat in activitatea sa de zi cu zi. Nu poti construi o firma solida doar din avocatura tranzactionala", spune Bulboaca.
Firma a asistat pana acum clienti care au acordat finantari pe segmentul bancar in valoare de 500 mil. euro, in domeniul corporatist finantarile au fost de 300 mil. euro, iar pe real-estate imprumuturile se ridica la 500 mil. euro.
"Acum asistam o banca londoneza in structurarea unei finantari intr-un sector strategic a carei valoare se ridica la aproximativ 3 miliarde de euro", spune Bulboaca.
Valoarea pietei de avocatura locala depaseste 150 de milioane de euro. Piata este destul de ocolita de marii jucatori globali, singurele firme care activeaza fiind britanicii de la Clifford Chance si Linklaters, numarul unu si numarul doi mondial. Ca tendinta vizibila pe piata de profil este plecarea mai multor avocati sau chiar a unor echipe intregi din firmele mari cu scopul de a forma alte firme. Florentin Tuca, numarul doi de la Musat, a decis sa-si faca o noua firma alaturi de Gabriel Zbarcea si alti parteneri sau Adrian Bulboaca sunt doar cateva din numele cunoscute care dovedesc ca sunt multi avocati care cred ca pot reusi fara apartenenta la un nume mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO