Companii

Bulboacă speră la venituri în stagnare. Decisive sunt ultimele patru luni

Adrian Bulboacă a înfiinţat firma de avocatură în urmă cu trei ani

Adrian Bulboacă a înfiinţat firma de avocatură în urmă cu trei ani

23.06.2010, 23:04 28

Avocaţii firmei Bulboacă & Asociaţii spun că "anul acestaeste posibil orice" în materie de venituri, pe fondulincertitudinilor politice şi economice, decisive fiind ultimelepatru luni ale anului, când bancherii ar putea da "asaltul final"în ceea ce priveşte finanţările, care ar putea creşte substanţialşi veniturile avocaţilor care îi vor asista.

După venituri de circa 3 milioane de euro în 2008, firmaînfiinţată de Adrian Bulboacă în urmă cu trei ani a înregistratanul trecut o scădere a cifrei de afaceri de aproximativ 10%, caurmare a reducerii nivelului activităţii în domeniulfinanciar-bancar.

"Pentru anul trecut am avut două scenarii: acelaşi nivel devenituri sau o scădere de 10%. S-a adeverit al doilea scenariu, cuo mică variaţie. În acest an se poate întâmpla orice. Decisive vorfi ultimele patru luni, când clienţii se vor grăbi să închidătranzacţiile până la sfârşitul anului. Bancherii vor da, deasemenea, asaltul final, astfel că ultimele patru luni pot aduce înjur de 40% din venituri", a declarat Adrian Bulboacă.

Obiectivul firmei este realizarea unui nivel similar de veniturica anul trecut, dar avocaţii se confruntă şi cu o politică de"internalizare" a serviciilor juridice din partea marilor companii,în încercarea de reducere a costurilor.

"Odată în plus clienţii privaţi manifestă o grijă aparte în ceeace priveşte onorariile şi creşte accentul pe resursele interne, îndetrimentul celor externe, fapt ce se răsfrânge asupra volumului demuncă. La nivel european, şefii departamentelor juridice ale unorcompanii multinaţionale au discutat pe marginea acesteivariante."

Cel mai important contract de asistenţă al firmei a fostemisiunea de eurobonduri de un miliard de euro suprasubscrisă decinci ori în luna martie a acestui an. În acelaşi timp, firma deavocatură asistă Primăria Oraşului Voluntari la obţinerea uneifinanţări de 120 de milioane de euro pentru mai multe proiecte deinteres public local şi refinanţarea unor datorii şi a asistatCitibank Londra în cadrul unei emisiuni de bonduri în valoare de200 de milioane de dolari a RCS&RDS, care a fost însăstopată.

"Fiecare membru al echipei poate deservi cel puţin încă o zonăjuridică, astfel că putem muta foarte uşor oamenii, în funcţie decontracte. Important este ca la sfârşitul anului să îţi realizeziobiectivul." Firma numără în prezent 23 de avocaţi şi obiectivuleste de menţinere a echipei în limita a 25 de avocaţi. Anul trecut52% din venituri au fost generate de contractele din zona corporate- fuziuni şi achiziţii, 21% din financiar-bancar, în timp cerestructurările şi insolvenţele au crescut la o pondere de 10% dinvenituri.

Piaţa avocaturii este estimată la circa 200 de milioane de euro,firmele locale având în continuare cele mai mari venituri şi echipede avocaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO