Companii

Bursa din Londra umbla dupa companii romanesti

11.05.2005, 19:28 23

Bursa de Valori din Londra intentioneaza sa listeze pe una din cele doua piete de actiuni pe care le opereaza companii romanesti, considerand ca acestea devin din ce in ce mai interesante pentru investitorii straini.

Reprezentantii pietei din Londra au venit la Bucuresti pentru a incerca sa convinga companiile romanesti sa se listeze pe piata londoneza.

"Am venit in Romania pentru a purta discutii cu mai multe companii romanesti, atat companii mici, cat si companii mari pentru o posibila listare la Bursa de Valori din Londra", a declarat Jon Edwards, senior manager pentru Europa Centrala si de Est al Bursei din Londra in cadrul unei conferinte organizate de Piata Financiara. El nu a dorit sa precizeze numele companiilor cu care a avut discutii.

Companiile romanesti au insa reticente in a se lista, ultimele 12 luni aducand pe piata romaneasca de capital doar doua oferte publice initiale derulate pentru listare. "Este de asteptat ca in urmatoarea perioada numarul de listari sa creasca", este de parere Edwards.

Bursa de Valori din Londra este una dintre cele mai mari piete de capital din lume, cu o capitalizare totala de peste 5.000 miliarde de euro, de 500 de ori mai mare fata de cea a Bursei din Bucuresti. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO