Companii

Camelia Voiculescu si Grivco au cumparat 10% din Ana Imep

18.06.2004, 00:00 38

Camelia Voiculescu impreuna cu compania Grivco au ajuns la o detinere 9,99% din actiunile producatorului de motoare electrice Ana Imep Pitesti, al carui principal actionar este omul de afaceri George Copos.
Camelia Voiculescu este fiica omului de afaceri Dan Voiculescu, iar societatea Grivco apartine acestuia.
Raportarea a fost facuta ieri la Bursa Electronica RASDAQ, acolo unde sunt tranzactionate actiunile Ana Imep.  Un alt cumparator de titluri Imep a fost compania General Nic Import Export SRL care a fost raportat cu o detinere de 5,62% in capitalul Imep. Printre actionarii raportati ieri se numara si societatea Banwell Limited din Cipru, care se afla de mai mult timp pe lista actionarilor semnificativi societatii.
Legislatia pietei de capital nu le permite nici Cameliei Voiculescu si nici companiei Grivco sa mai cumpere actiuni Imep de pe piata fara a lansa o oferta publica de cumparare. Camelia Voiculescu nu a putut fi contactata pentru a comenta tranzactiile din ultimele zile.
"Stiam ca au cumparat, dar nu stiam ca au ajuns la o astfel de participatie. Probabil ca am cumparat pentru ca Ana Imep este o companie buna," a declarat  omul de afaceri George Copos. El detine prin intermediul societatii Ana Group un pachet de aproape 75% din actiunile Imep, dupa ce a cumparat de pe piata pachete reprezentand 2-3% din capitalul societatii in ultimele luni.
In ultimele saptamani au avut loc mai multe tranzactii cu actiuni Imep. Ultima tranzactie de ieri cu actiuni Imep a avut loc la 3.250 lei/actiune, pret la care capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 23 milioane de dolari.
Ana Imep a raportat pentru 2003 un profit net de 4,06 milioane de dolari (133,18 miliarde de lei), in crestere cu 30% fata de anul anterior, si o cifra de afaceri de 42,18 milioane dolari (1.392 miliarde de lei), care a inregistrat aproximativ acelasi ritm de crestere.  Ana Imep este unul din actionarii unei alte firme a grupului creat de George Copos, compania turistica Ana Hotels.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO