Companii

Carburantii pentru frig extrem, plus de 30%

11.02.2010, 23:05 25

MOL Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar MOL cuafaceri de circa 600 de milioane de euro in Romania, spune ca inzilele de frig extrem din luna ianuarie vanzarile de carburantidestinati functionarii masinilor in aceste temperaturi auinregistrat o crestere de 30%.

Cu toate acestea, compania spune ca vanzarile totale de benzinasi motorina in prima luna a anului au fost similare cu cele de anultrecut.

"In conditii de temperaturi foarte scazute, preferinta pentruEVO Diesel s-a materializat printr-o crestere de aproximativ 30% avanzarilor acestui carburant. Motorina EVO Diesel are o reteta defabricatie specifica perioadei de iarna. Avand in vedere procesulde fabricatie mai complex, acest carburant costa cu aproximativ 7%mai mult decat motorina obisnuita", spun reprezentantii MOLRomania.

In perioada extrem de friguroasa care a fost inregistrata lunatrecuta, si consumul de gaze naturale, precum si cel de energieelectrica au inregistrat cresteri mai ales pe segmentul reprezentatde consumatorii casnici.

Si pe segmentul de aditivi pentru carburanti au fostinregistrate cresteri ale cererii in ianuarie.

"Am inregistrat o crestere cu circa 10% a vanzarilor de aditivide carburanti destinati temperaturilor joase", mai spunreprezentantii MOL Romania.

In total insa, vanzarile de carburanti ale companiei in primaluna a acestui an s-au situat la acelasi nivel cu cel din 2009,perioada de iarna fiind una slaba de obicei pentru petrolisti.

"Desi contextul economic a fost mult mai dificil, vanzarile decarburanti ale MOL Romania in ianuarie 2010 au fost aproximativegale cu cele din aceeasi luna a anului trecut", spunreprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO