Companii

Care sunt joburile şi ofertele pe care giganţii din IT le au pentru tinerii români

Care sunt joburile şi ofertele pe care giganţii din IT le au pentru tinerii români

Autor: Corina VÂRLAN

05.11.2011, 13:31 523

Persoanele care vor să se angajeze în domeniul IT pot aplica pentru locuri de muncă în cadrul filialelor locale ale unora dintre cele mai cunoscute companii din această industrie, dar trebuie să ştie că, de cele mai multe ori, experienţa şi atitudinea pozitivă şi competitivă sunt unele dintre principalele lucruri cerute de către angajatori. Cunoaşterea unor limbi străine este, de asemenea, foarte importantă când aplici pentru un astfel de post, iar abilitatea de a vorbi fluent limba engleză este obligatorie în cele mai multe cazuri.

Studenţii facultăţilor din domeniu pot, la rândul lor, să intre în echipele unor cunoscute companii din domeniu prin intermediul programelor de internship şi pot obţine diferite beneficii în urma colaborărilor pe care giganţii în IT le desfăşoară alături de instituţiile de învăţământ din ţară. Absolvenţii unor astfel de instituţii au posibilitatea de a găsi, de cele mai multe ori, un loc de muncă imediat după terminarea studiilor. "Există o cerere foarte mare. Nu am auzit de şomeri în zona de software. În momentul de faţă piaţa absoarbe tot", a declarat Florin Talpeş, directorul executiv al companiei Bitdefender, în cadrul forumului ZF Digital 11, care a avut loc recent.

Atunci când vine vorba despre beneficiile financiare pe care le poate obţine un angajat al unei companii din domeniul IT, firmele de top sunt foarte stricte şi au o politică de confidenţialitate puternică în acest sens, salariul fiind discutat, în general, doar în cadrul interviului final. Cu toate acestea, Talpeş afirmă că "cineva care se angajează într-o firmă de software din Bucureşti are foarte multe şanse ca după doar un an de experienţă să câştige 1.000 de euro pe lună".

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO