Companii

Caro Hotels se orienteaza catre piata de evenimente

11.11.2004, 00:00 14

Proprietarii complexului Caro Hotels din Bucuresti vor investi anul viitor peste 2 milioane de euro intr-o sala de conferinte de tip Ballroom cu o capacitate de 400-450 de locuri precum si in extinderea cu 55 de camere a capacitatii de cazare a hotelului, a spus Octavian Lazar, directorul general al hotelului.
"Incepand de anul acesta hotelul si-a schimbat politica de marketing incercand sa atraga mai multi clientii pe segmentul organizarii de evenimente si conferinte. Pana acum ne adresam in principal oamenilor de afaceri ca si clienti individuali. Am decis aceasta schimbare pentru ca cererea pe segmentul de evenimente este din ce in ce mai mare si pentru ca acestea genereaza implicit venituri si pentru activitatea de cazare", a spus Lazar.
Caro Hotels este situat in partea de Nord a Bucurestiului si are 112 camere clasificate la trei stele. Complexul dispune la ora actuala de sapte sali de conferinte cu o capacitate de 420 de locuri. "Anul viitor, vom investi intr-o noua sala de tip Ballroom, cu o capacitate de 400-450 de locuri. Investitia este estimata la circa 1,3 milioane de euro si va fi finalizata in septembrie 2005. De asemenea intentionam sa crestem si capacitate de cazare cu 55 de camere, ceea ce va insemna o investitie de 1,1 milioane de euro", a spus Lazar.
Pe piata hoteliera din Bucuresti s-a manifestat in ultimii doi ani o cerere accelerata din partea companiilor pentru oragizarea de evenimente, conferinte si seminarii. Acest segment a devenit si mai profitabil in contextul in care oferta de spatii nu a crescut in acelasi ritm cu cererea.
Caro Hotels a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 1,2 milioane de euro, iar pentru acest an asteapta incasari in jur de 1,8 milioane de euro. Tariful mediu este in jur de 60 de euro.
Actionarul principal al Caro Hotels este Ion Lazar, tatal lui Octavian Lazar, care a cumparat proprietatea de la stat in 1994, suprafata acesteia fiind in jur de 5,5 hectare.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO