Companii

Carrefour aloca 20 mil. euro pentru un proiect Soconac la Iasi

12.02.2007, 19:17 30

Carrefour va investi aproximativ 20 mil. euro in deschiderea unui magazin de 15.500 de metri patrati situat in Felicia Shopping Center din Iasi, proiect dezvoltat de compania franceza Soconac, parte a grupului Vinci Construction Grands Projects.
Centrul comercial, cu o suprafata inchiriabila de peste 26.000 de metri patrati, va cuprinde si un magazin Media Galaxy, alaturi de o galerie comerciala.
Dezvoltatorul Soconac va demara in aceasta saptamana constructia centrului comercial din Iasi, inaugurarea acestuia fiind programata in al treilea trimestru al anului.
Cele doua companii franceze, Carrefour si Soconac, au colaborat anterior pentru mai multe proiecte, printre care centrul comercial Feeria din Capitala. Proiectul Feeria a implicat investitii totale de 40 mil. euro, iar galeria comerciala a fost integral inchiriata cu 6 luni inainte de inaugurare, in primavara anului trecut.
Soconac a mai dezvoltat alaturi de Carrefour unul dintre cele mai aglomerate centre comerciale din Bucuresti, Orhideea, a carui galerie comerciala a fost preluata ulterior de Catinvest (dezvoltator francez).
Francezii de la Vinci au realizat si turnul Victoria din Bucuresti (Piata Victoriei).
Carrefour Romania, cea mai mare retea de hipermarketuri dupa valoarea vanzarilor, detinea la sfarsitul anului sapte unitati, fata de cinci la finele anului 2005. Ultimele magazine au fost deschise in luna aprilie a anului trecut (in cartierul Baneasa), respectiv octombrie (la Constanta). Carrefour Romania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 608,9 mil. euro, in crestere cu 39% fata de 2005.
Compania si-a programat trei deschideri in a doua jumatate a acestui an, doua la Iasi si una la Cluj-Napoca. Carrefour va fi primul operator de hipermarketuri activ pe piata din Iasi, pe care doar patru retele internationale de comert si-au facut intrarea pana in acest moment - Billa, Metro Cash&Carry, Plus Discount si G'Market.
Carrefour ar putea deschide un alt magazin si in Bucuresti in acest an, fiind in negocieri pentru preluarea magazinului Univers'All din piata Unirii, potrivit unor surse din piata.
Planurile de extindere ale retaileului francez pe piata locala prevad dezvoltarea unei retele de 30-40 de hipermarketuri in toate orasele cu peste 150.000 de locuitori, pe termen lung. Carrefour Romania ar putea trece pragul de un miliard de euro vanzari, la orizontul anului 2010, potrivit estimarilor oficialilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO