Companii

Carrefour inregistreaza primele scaderi

24.10.2006, 18:46 9

Reteaua de magazine Carrefour afirma pentru prima data ca pe anumite magazine a inregistrat scaderi ale vanzarilor, din cauza concurentei, dupa ce cresterile puternice an de an au fost regula pana acum.
"Cateva dintre magazinele deschise inregistreaza reduceri ale ritmului de cresterea a vanzarilor si chiar scaderi ale activitatilor, pe fondul accentuarii concurentei pe piata", se arata in raportul semestrial al grupului Carrefour.
Cea mai puternica concurenta a Carrefour vine tot din Franta - Cora, care are deja trei magazine, careia din aceasta toamna i se va adauga Auchan, care va deschide un magazin in sud-estul Bucurestilor.
In plus, Real, divizia de hipermarketuri a Metro, a deschis deja trei magazine si va avea opt pana la sfarsitul anului.
Cu toate acestea, cresterea de pe primul semestru a afacerilor Carrefour Romania include si o dezvoltare organica.
Carrefour Romania a raportat vanzari de 211,6 mil. euro la sase luni, in crestere cu aproape 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea afacerilor grupului francez in Romania se datoreaza in mare parte extinderii retelei de magazine la nivel local. Ultimele doua deschideri care au influentat vanzarile Carrefour Romania pe primul semestru sunt Carrefour Ploiesti si Carrefour Feeria (in Baneasa).
Rezultatul financiar Carrefour Romania a inregistrat o crestere rapida in primul semestru fata de perioada similara a anului trecut, evolutie pusa pe seama aplicarii noilor norme contabile IFRS, care nu permit o analiza a performantelor reale ale companiei, potrivit raportului Carrefour.
Oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 600 mil. euro pentru acest an, ultimele luni ale anului fiind cele mai importante din punctul de vedere al vanzarilor in magazine.
Carrefour Romania ar putea trece pragul de 1 mld. euro vanzari la orizontul anului 2010, pe fondul extinderii puternice a retelei de magazine.
Grupul si-a propus deschiderea de unitati in toate orasele cu peste 150.000 de locuitori din Romania.
Francezii detin sapte magazine pe piata romaneasca, ultimul fiind deschis la Constanta, in urma unei investitii proprii de 20 mil. euro.
Valoarea totala a investitiilor realizate pe piata locala depaseste 220 mil. euro.
Anul viitor sunt programate trei deschideri Carrefour, doua la Iasi si una la Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO