Companii

Carrefour negociază preluarea celor 11 hipermarketuri Cora din România. Cora neagă informaţia, anunţând un plan de expansiune după cinci ani

Carrefour negociază preluarea celor 11 hipermarketuri...

Autor: Cristina Roşca, Mădălina Dediu Panaete

20.02.2019, 00:07 6577

Cele două grupuri franceze negociază unu la unu, conform surselor ZF. Această tranzacţie ar putea aduce un nou lider al comerţului local.

Grupul francez Carrefour, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa locală de retail, tatonează preluarea celor 11 hipermarketuri Cora din România, spun sursele ZF. Discuţiile se poartă unu la unu, mai spun sursele din piaţă.

Oficialii Cora neagă informaţiile, ba chiar vorbesc despre reluarea expansiunii, proces blocat acum mai bine de cinci ani. Reprezentanţii Carrefour România, un business de circa 9 mld. lei anual, nu doresc să comenteze pe marginea acestui subiect.

Cora este cel mai puţin extins lanţ de magazine din comerţul modern local, care după 16 ani de prezenţă în România numără doar 11 hiper­marketuri cu afaceri de aproape 1,8 mld. lei. Preluarea reţelei de către Carrefour ar însemna însă pentru aceştia din urmă şansa de a deveni - pentru prima dată în instorie - liderul comerţului alimentar din România. Poziţia este deţinută momentan de Kaufland.

ZF a scris încă de anul trecut despre faptul că lanţul de hiper­marketuri Cora a reluat discuţiile privind vânzarea operaţiunilor din România.

Negocierile vin la câţiva ani după ce franco-belgienii au mai purtat discuţii cu retailerii locali, printre care se număra chiar şi Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ modern, potrivit surselor ZF. Şi atunci oficialii Cora au negat. Părţile nu au ajuns însă la o înţelegere, aşa că dealul a picat atunci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO