Companii

Cartier rezidential de 13 mil. euro la Cluj

03.08.2005, 19:02 208

Compania clujeana de investitii imobiliare Arcada Grup a demarat o investitie de 13 milioane de euro pe piata rezidentiala clujeana ce vizeaza construirea unui cartier rezidential Arcada in zona de sud-est a municipiului.

Piata imobiliara a Clujului a devenit in ultima vreme una dintre cele mai atractive tinte pentru investitori, fiind anuntate recent mai multe tranzactii cu terenuri, precum si dezvoltarea unor proiecte rezidentiale de anvergura.

Cartierul este format din doua complexe, Arcada 1 si Arcada 2, de cate 52 de case fiecare, plus spatii comerciale. Fiecare dintre complexuri reprezinta o investitie de 6,5 milioane de euro si se intinde pe 27.000 mp.

Complexul Arcada 1 va fi terminat in primavara lui 2006, tot atunci compania intentionand sa inceapa constructia celui de-al doilea complex Arcada.

"Daca piata ne demonstreaza ca este o investitie buna, in primavara lui 2006 se va demara construirea complexului Arcada 2, ce se va termina in primavara lui 2007. Investitia va fi tot de 6,5 milioane de euro si vor fi ridicate tot 52 de case. Stilul caselor nu va fi neaparat acelasi ca in primul complex, proiectul putandu-se modifica in functie de feed-back-ul pe care il primim din partea pietei. Dupa cate stim noi, pana acum suntem primii care construim un intreg cartier si nu doar ansambluri de case", a declarat pentru ZF Transilvania Sorin Blaga, unul dintre asociatii companiei clujene.

El a adaugat ca investitiile vor fi facute din fonduri private si dintr-un credit.

Structura de locuinta propusa de compania clujeana are o suprafata construita de 150 mp, pe doua niveluri, plus garaj - tipul A, sau de 170 de mp, pe doua niveluri, plus garaj, tipul B. In cazul caselor insiruite (tipul C), acestea sunt grupate in doua module a cate 6 case, fiecare cu o suprafata de 130 mp, pe doua niveluri, plus car port. Parcela de teren aferenta unei case de tip A sau B este de 448 mp, iar pentru o casa de tip C de 256 mp.

"Arcada 1 cuprinde 40 de case individuale de tip A si B si 12 insiruite de tip C, alaturi de cateva apartamente de tip P+2, spatii comerciale, restaurant, terase, gradinite, centru de fitness si alte servicii de acest tip. Pana in prezent, investitia este de 2 milioane de euro, din care terenul a reprezentat 1,4 milioane de euro", a mai spus Blaga.

In ceea ce priveste preturile, oficialii companiei spun ca " vor fi ok fata de ce exista la aceasta ora pe piata". "O casa de tip C va costa 98.900 de euro, cu TVA inclusa, iar una de tip B, 134.000 de euro, cu TVA inclusa", a explicat Sorin Blaga.

Arcada Grup este o companie formata din doua societati, Arcada Invest SA si Arcada Houses, care au fost infiintate in primavara acestui an de catre 8 persoane fizice romane cu scopul de a construi acest cartier rezidential.

Un alt proiect rezidential, cu o valoare de circa 12 milioane de euro, a fost anuntat de dezvoltatorul imobiliar Imofinance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO