Companii

CBRE: 15 tranzacţii mari cu terenuri au avut loc în primele 6 luni, în valoare de peste 50 mil. euro

CBRE: 15 tranzacţii mari cu terenuri au avut loc în...

Autor: Cristina Cuncea

25.07.2014, 00:00 193

"Comparativ cu tranzacţiile care au vizat proiecte imobiliare, numărul şi volumul tranzacţiilor cu terenuri sunt în creştere. Au fost înregistrate 15 tranzacţii mari cu terenuri, în toate zonele din România, care au cumulat o suprafaţă de 630.000 de metri pătraţi", se arată într-un studiu al CBRE.

Reprezentanţii CBRE au declarat pentru MEDIAFAX că valoarea tranzacţiilor cu cele 15 terenuri tranzacţionate depăşeşte 50 de milioane de euro, menţionând că nu în toate cazurile au fost făcute publice preţul de vânzare.

"Am identifincat trei categorii de cumpărători de terenuri: retaileri (în special Lidl, Dedeman, Kaufland, Leroy Merlin) care caută să terenuri în oraşe principale şi secundare, producători, interesate de terenuri pentru a-şi dezvolta fabricile (Dr. Oetker, Best Food, Continental) şi dezvoltatorii imobiliari, vizând terenuri în marile oraşe pentru construcţia de proiecte în perioada următoare (NEPI, Globalworth şi Kiseleff Development). Timişoara a fost zona «fierbinte» din punct de vedere al tranzacţiilor cu terenuri, cu 47% din suprafaţa tranzacţionată în prima jumătate a anului", se precizează în studiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO