Companii

Ce face un reprezentant medical, cel mai bine plătit job din domeniul farma

Ce face un reprezentant medical, cel mai bine plătit job...

Autor: Ioana David

23.03.2013, 16:38 17176

Companiile din industria de medicamente folosesc din ce în ce mai mult serviciile de închiriere de forţă de muncă pentru a-şi intensifica forţa de vânzări, formându-se astfel o piaţă care anul acesta ar putea creşte cu 30%.

Forţa de muncă specializată din industria de medicamente se referă la reprezentanţii medicali, adică la persoanele care promovează medicamentele către medici, numărul acestora ridicându-se la aproximativ 6.900, arată datele Expand Health, companie cu o cifră de afaceri de 3,3 mil. euro anul trecut care este prezentă pe această piaţă (80% din cifra de afaceri sunt generate de servicii de închiriere de personal).

Principala sarcină a reprezentanţilor medicali este de a promova medicamente către medici şi farmacişti, acest tip de promovare fiind specific industriei farma, deoarece legea interzice promovarea pastilelor ce se dau pe reţetă către publicul larg (reclamele clasice), ci doar către specialişti.

Practic, reprezentantul medical promovează o anumită categorie de produse (spre exemplu cele pentru diabet) şi vizitează medicii de această specialitate şi farmaciile din aria de care răspunde. Fiecare medic este vizitat la fiecare 2-4 săptămâni (intervalul poate varia în funcţie de specialitate), vizita durând 5-10 minute.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO