Companii

Ce ţări domină topul investitorilor străini în Timiş

Ce ţări domină topul investitorilor străini în Timiş

Autor: Adelina Mihai

22.06.2014, 19:22 190

Economia judeţului Timiş este în prezent dominată de companii germane, detaşându-se clar cele din sectorul componentelor auto, precum Continental Automotive Products, Continental Automotive Romania, ContiTech ( toate din grupul Continental), Delphi Packard Romania, Hella România sau Mahle Componente de Motor. 

Aceste firme aveau anul trecut împreună afaceri de 7,5 miliarde de lei (1,7 mld. euro), adică 20% din totalul afacerilor realizate de toate companiile înregistrate în acest judeţ. conform calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi Ministerul de Finanţe.

Firmele germane, cele care domină ca rulaje în Timiş, au avut în 2012 afaceri de 9,4 mld. lei în 2012 în Timişoara şi peste 30.000 de angajaţi.

Locurile următoare în clasamentul ţărilor sunt ocupate de Olanda şi Luxemburg, în timp ce Italia, unul dintre cei mai primii investitori străini din vestul României în anii '90, se află acum pe poziţia a patra.

Cea mai mare companie din judeţul Timiş, luând în considerare cifra de afaceri de anul trecut, a fost Continental Automotive Products, divizia de fabricare a anvelopelor pe care grupul german Continental o deţine în România.

Dintre cele mai mari 30 de companii din judeţ, doar cinci sunt afaceri deţinute de români. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO