Companii

Cea mai mare companie de curierat din Cehia intra pe piata locala

21.02.2007, 19:24 135

Operatorul regional C.S. Cargo, lider pe piata de curierat din Cehia si unul dintre principalii jucatori de pe piata slovaca, isi va extinde operatiunile in Romania in prima jumatate a acestui an, potrivit reprezentantilor companiei.
C.S. Cargo ia in calcul fie achizitia unei companii locale de curierat, fie o investitie de tip greenfield pe piata locala. In afara de Romania, compania are in vedere si intrarea pe piata din Polonia. "Avem incredere in potentialul ridicat de crestere si dezvoltare din aceste tari si motive intemeiate pentru a prospecta oportunitatile de achizitie din Romania si Polonia", au spus reprezentantii companiei. Compania va opera in Romania atat servicii de curierat intern, cat si international. Piata romaneasca este primul obiectiv pentru expansiunea regionala, dupa ce UniCredit Group, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa, a devenit noul coproprietar al holdingului logistic C.S. Cargo, prin HVB Capital. Aceasta a achizitionat recent 30% din actiunile C.S. Cargo, in timp ce investitorii privati Marek Lehecka si Petr Zverinsky detin in continuare pachetul majoritar.
"Ca urmare a investitiei recente a grupului UniCredit beneficiem de un partener puternic si recunoscut care va sustine compania in atingerea obiectivelor de dezvoltare", spun reprezentantii companiei.
Obiectivul C.S. Cargo este sa atinga pozitia de top pe piata serviciilor de logistica in tarile in care compania este deja prezenta si, in acelasi timp, sa intre anul acesta pe alte piete din Europa Centrala si de Est, in special in noile tari membre ale UE. Actionarii C.S. Cargo au in plan si intrarea pe pietele de capital prin listarea unei parti din actiunile existente, dar si a celor ce vor mai fi emise. C.S. Cargo a fost infiintata in anul 1995, este coordonata de compania-mama inregistrata in Olanda. Compania are filiale in Cehia, Slovacia si Rusia si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,8 miliarde coroane (circa 100 de milioane euro), inregistrand astfel o crestere de 40% fata de anul precedent. Compania are 1.250 de angajati, o flota de 1.500 de masini si o capacitate de depozitare de 150.000 de metri patrati. Piata europeana de curierat se ridica la circa 800 de miliarde de euro, adica aproximativ 8% din PIB-ul total al Europei, potrivit C.S. Cargo.
Piata de curierat din Romania este una dintre cele mai dinamice, avand o crestere anuala de peste 30%. Odata cu integrarea in Uniunea Europeana se asteapta o competitie din ce in ce mai acerba, determinata mai ales de intrarea pe piata a operatorilor regionali sau internationali. Astfel, multe companii au luat in calcul fuziunea sau achizitia pentru a putea rezista pe piata. Printre cei mai importanti jucatori de pe piata de curierat intern si international din Romania sunt TNT Romania, DHL, Fan Courier, Cargus, Curiero, TCE Logistica, Trans Courier Service sau Roexpress.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO