Companii

Cea mai mare tranzactie din logistica: Carrefour inchiriaza depozite de 5 hectare in Cefin

Cea mai mare tranzactie din logistica: Carrefour inchiriaza depozite de 5 hectare in Cefin
17.08.2007, 21:18 364

Carrefour, cel mai mare lant de hipermarketuri de pe piata locala, a semnat un contract pentru inchirierea a 45.000 de metri patrati de spatii de depozitare, precum si 2.000 de metri patrati de birouri, in proiectul Cefin, aceasta fiind cea mai mare tranzactie de inchiriere realizata pe segmentul spatiilor logistice de pe piata locala.
Contractul, intermediat de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, are o valoare de aproximativ 15 milioane de euro, tinand cont de valorile de inchiriere practicate pe segmentul spatiilor logistice (4,5 - 5 euro/ mp/luna) si de birouri (15 euro/mp/luna), precum si a unei durate de cinci ani a contractului, medie pentru piata locala.
Tranzactia depaseste ca valoare o alta mutare importanta realizata in parcurile logistice dezvoltate in vestul Capitalei, si anume preluarea de catre operatorul Frans Maas a 27.000 de metri patrati de depozite si 2.000 de metri patrati de birouri in proiectul Bucharest West, dezvoltat de Portland Trust.
In cadrul proiectului, Carrefour va avea acces la 4.000 de metri patrati de suprafata frigorifica pentru depozitarea produselor proaspete, precum si la o camera de 1.200 de metri patrati pentru incarcarea acumulatorilor. Retailerul francez, alaturi de Norbert Dentressangle, operatorul logistic al Carrefour, va prelua spatiile in mai multe faze, care se vor intinde pana in 2009.
Proiectul logistic Cefin Real Estate Romania, situat la kilomentrul 13 pe autostrada Bucuresti-Pitesti, este detinut de fondul austriac de investitii Europolis, si va cuprinde la momentul finalizarii, in 2010, spatii de depozitare cu o suprafata de 320.000 de metri patrati.
Pana in momentul de fata, in parcul logistic Cefin au fost livrate spatii de depozitare cu o suprafata de 120.000 de metri patrati, iar in toamna acestui an urmeaza a fi livrate alte spatii care se intind pe 22.000 de metri patrati.
Pentru acest an este estimata livrarea de spatii logistice cu o suprafata de 150.000 de metri patrati, in timp ce anul trecut au fost livrate spatii de 60.000 de metri patrati, potrivit consultantilor imobiliari.
Vestul Bucurestiului atrage cel mai mare volum de investitii in spatii logistice, tot in aceasta zona fiind dezvoltate alte proiecte importante, precum Bucharest West Logistic Park, ProLogis Park Bucharest A1 sau Mercury Logistic Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO