Companii

Cei mai importanţi jucători pe piaţa pantofilor ieftini din România

Cei mai importanţi jucători pe piaţa pantofilor...
06.10.2013, 10:23 1441

Cu 140 de magazine şi afaceri de 46 de milioane de euro pentru acest an, Leonardo este liderul pieţei locale de încălţăminte, pe segmentul pantofilor cu preţuri mici şi medii, însă supremaţia sa este tot mai ameninţată.

Leonardo intră în ultimul an al procesului de reorganizare după ce în a doua jumătate a anului 2009 intra în insolvenţă sub presiunea creditelor. Leonardo număra peste 250 de magazine cu afaceri de 136 mil. euro la acea dată. Astăzi, după ani de reorganizare, retailerul estimează afaceri de 46 mil. euro pentru 2013, de circa trei ori mai mici decât înainte de intrarea în insolvenţă la o reţea de 140 de magazine.

 

Cu cine se luptă Leonardo astăzi?

 

Brandul polonez de încălţăminte CCC, adus pe piaţa locală în franciză de compania Peeraj, a ajuns în circa un an de la intrarea pe piaţă la un total de 15 magazine. Polonezii au apăsat puternic pedala de acceleraţie pentru a recupera din decalajul pe care îl au faţă de Deichmann şi Leonardo, principalii săi competitori pe segmentul pantofilor ieftini, companii ale căror începuturi datează din 2007 şi respectiv 1994.

CCC este unul dintre cei mai importanţi retaileri de pantofi din Polonia, cu un total de aproape 400 de magazine. Grupul s-a extins ulterior pe pieţele vecine şi apoi şi-a canalizat atenţia pe Europa de Est.

În acest context, supremaţia Leonardo este atacată mai ales că Deichmann a ajuns anul trecut la afaceri de 40 mil. euro, faţă de 49 mil. euro Leonardo. Retailerul, prezent pe piaţa locală din 2007, activează alături de Leondardo, liderul pieţei locale de încălţăminte, pe segmentul pantofilor cu preţuri mici şi medii, pariind astfel pe un business de volum. Ceilalţi jucători din top zece – precum Otter, Benvenuti sau Humanic - se adresează persoanelor cu venituri peste medie.

Citiţi mai multe despre piaţa de încălţăminte din România pe zfcorporate.ro.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO