Companii

Cel mai expansiv retailer face depozite de 80 mil. € la Turda

17.08.2010, 23:30 88

Reţeaua de hipermarketuri cu discount Kaufland, deţinută degrupul german LIDL&Schwarz, va investi 80 mil. euro într-uncentru regional de distribuţie, situat pe un teren de 40 de hectareîn comuna Mihai Viteazu, lângă Turda, şi va crea 180 de locuri demuncă.

În prima fază a proiectului, demarat ieri, germanii vor investi30 mil. euro, primul depozit fiind construit de Baumeister,companie controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. "În comunaMihai Viteazu, noi vom ridica un depozit de 50.000 de metri pătraţicare este prima etapă de dezvoltare a acestui proiect", a spusMirela Gotescu, Marketing & Business Development Manager laBaumeister. Germanii, cu afaceri de 872 mil. euro anul trecut, încreştere cu 12%, au mers în criză pe o strategie de expansiunediferită de cea a principalului competitor, Carrefour, care a redusdrastic numărului inaugurărilor ca urmare a unei politiciprudente.

Kaufland are 53 de magazine şi cel mai mare buget de expansiunedin retail în 2010, estimat la 100 mil. euro. Doar în primulsemestru, operatorul a deschis 8 magazine prin investiţii estimatela 70 mil. euro, iar ritmul recrutărilor arată că expansiunea pe2010 va continua cu cel puţin 5-6 unităţi noi în S2. Una dintreexplicaţiile ofensivei agresive a Kaufland pe expansiune ar puteafi creşterea cotei de piaţă a magazinelor cu politică de discountîn retailul local, pe fondul scăderii puterii de cumpărare aromânilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO