Companii

CEO Siemens: Pentru multi, greul nu a trecut

04.01.2010, 23:10 24

Cristian Secosan, directorul general al Siemens SRL, filialalocala a gigantului industrial german Siemens care dezvolta inRomania un business de peste 300 de milioane de euro deservindpiete precum energie, transporturi sau sanatate, spune ca greulcrizei inca nu a trecut, anumite afaceri urmand sa fie mai puterniclovite anul acesta.

"Foarte multe investitii au fost oprite (in 2009 - n.r.),cuvantul de ordine fiind reducerea costurilor. Pentru multi greulinca nu a trecut pentru ca, asa cum am facut si noi, au trait in2009 din contractele pe termen lung castigate cu ani in urma.Acestea sunt particularitatile pietei. Din pacate, daca nu primimlucrari, efectele vor fi puternice, si sincer nu cred ca in 2010vom asista la deblocarea unor proiecte majore, mai ales pe parteade productie de energie", spune Secosan, care se afla la conducereaSiemens SRL de la jumatatea anului trecut.

La momentul respectiv, Secosan spunea ca tocmai contractele petermen lung pe care compania le avea au facut ca impactul crizei sanu fie puternic resimtit in 2009, dar, in contextul in carecomenzile noi intarzie sa apara, scaderile semnificative ar puteainterveni in 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO