Companii

CEZ Distribuţie: În toată Oltenia investim anual 50 milioane euro

Autor: Carol Dan

15.08.2012, 00:08 81

Compania CEZ Distribuţie din grupul ceh de utilităţi CEZ va investi 5,7 milioane euro pentru modernizarea celei mai mari staţii de transformare din Craiova şi va aloca 26 milioane lei pentru înlocuirea a 1.000 de transformatoare din şapte judeţe din sudul şi sud-vestul ţării.

"În toată Oltenia investim anual 50 milioane euro. În Craiova am început cea mai mare investiţie a CEZ Distribuţie, într-o staţie de distribuţie care alimentează instituţiile principale din oraş, centrul oraşului, spitale, şcoli. O vom finaliza la mijlocul anului viitor şi se face cu echipamente produse în România", a declarat directorul general al CEZ Distribuţie, Doina Vornicu.

Totodată, în acest an compania va continua un program de înlocuire a parcului de transformatoare cu aproape 1.000 de unităţi în judeţele Dolj, Argeş, Olt, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Teleorman. CEZ a intrat pe piaţa energetică românească în 2005, prin preluarea filialei de distribuţie şi furnizare de energie a Electrica din Oltenia, şi s-a extins având în prezent şi operaţiuni de producţie a energiei electrice în turbine eoliene şi microhidrocentrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO