Companii

CFR Marfă, succes sau eşec? Astăzi se decide soarta transportatorului de stat, cu afaceri de 220 de milioane de euro şi 8.000 de angajaţi

CFR Marfă, succes sau eşec? Astăzi se decide soarta...

Autor: Mirabela Tiron

14.10.2013, 00:06 339
Astăzi este ultima ziua în care Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), firma desemnată în iulie câştigătoare a licitaţiei pentru pachetului majoritar al companiei CFR Marfă, poate depune suma de 170 de milioane de euro pentru preluarea transportatorului de stat.
 
De realizarea acestei plăţi depinde finalizarea procesului de privatizare, ce ar marca ieşirea statului din transportul de marfă pe calea ferată, după 144 de ani de la prima linie de cale ferată Bucureşti - Giurgiu.
 
Ce se va întâmpla cu transportatorul de stat, care asigură 8.000 de locuri de muncă şi care în ultimii ani s-a afundat în pierderi uriaşe? Ieri, deznodământul privatizării era incert.
 
„Cu regret trebuie să spun că până în ultimul moment, vineri, când am fost convocaţi de urgenţă la minister pentru rezolvarea impasului generat de incapacitatea comisiei de privatizare de a se achita la timp de responsabilităţi, atitudinea comisiei a fost una pe care o considerăm inacceptabilă faţă de un investitor serios“, a transmis Gruia Stoica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO