Companii

Cimentiştii anunţă revenirea - planurile după doi ani de cădere

Cimentiştii anunţă revenirea - planurile după doi ani de cădere

Autor: Andreea Neferu

08.04.2012, 14:44 382

După doi ani de declin, cimentiştii văd în sfârşit luminiţa de la capătul tunelului. Cu şefi noi şi cu un nou suflu dat de lucrări de infrastructură şi nu numai, cei trei giganţi ai cimentului se pregătesc să construiască.

Producătorii de ciment prezenţi pe piaţa locală vorbesc despre o revenire uşoară a pieţei de profil în 2011, după doi ani de criză în care afacerile le-au scăzut abrupt, aproape înjumătăţindu-se faţă de perioada de boom. Piaţa locală a cimentului a înregistrat anul trecut un avans de circa 5% faţă de 2010, iar cei trei mari producători - Lafarge, Holcim şi Carpatcement - au revenit din nou pe plus cu afacerile după doi ani de criză.

"În 2011 piaţa a înregistrat o uşoară creştere, de aproximativ 5% comparativ cu 2010, trendul de creştere manifestându-se şi în vânzările de ciment ale companiei noastre, care au crescut cu aproximativ 7% în volum", spune Florian Aldea, directorul general al Carpatcement Holding, subsidiara locală a grupului german HeidelbergCement. "Obţinerea acestor rezultate pozitive a fost posibilă datorită existenţei factorilor ce ţin de mediul economic local şi de poziţionarea geografică favorabilă, cât şi de existenţa unor factori interni, ce ţin de modul specific de abordare şi de adaptare la piaţă a companiei", a mai spus Aldea. Anterior, în 2010, Carpatcement a înregistrat o cifră de afaceri de circa 189 milioane de euro, potrivit Ministerului de Finanţe.

Citiţi mai multe detalii pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO