Companii

Cinci companii listate pe RASDAQ vor fi tranzactionate la Bursa

04.06.2004, 00:00 19

Cinci companii listate la Bursa Electronica RASDAQ (BER), vor fi tranzactionate din aceasta luna prin sistemul tehnic al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in cadrul  unui programului pilot de cooperare intre cele doua piete organizate de capital. Este vorba de  Electromagnetica Bucuresti, Aversa Bucuresti, Comcereal Alexandria, Upet Targoviste si Severnav Drobeta Turnu Severin. Dupa finalizarea programului pliot, pe sistemul de tranzactionare al Bursei ar urma sa intre si alte companii listate la BER.
Bursa si RASDAQ urmeaza sa fuzioneze iar aceasta colaborare reprezinta un nou pas spre fuziune.  Unificarea pietelor nu se poate realiza insa pana la aparitia legii consolidate a pietei de capital.
Companiile vor ramane listate pe RASDAQ, iar tranzactiile vor fi raportate tot de aceeasta piata. Responsabilitatea BVB va fi legata doar de tranzactionare si decontare.
Companiile care vor constitui primul grup al programului pilot  vor fi suspendate de la tranactionare incepand cu 8 iunie. Reluarea tranzactionarii companiilor respective este prevazuta a avea loc in data de 21 iunie, pe platforma BVB, avand ca pret de referinta cotatia inregistrata in ultima tranzactie derulata la BER.
Tranzactiile cu actiunile celor cinci companii,  care se vor derula pe doua segmente de piata distincte, RegularBER si DealBER, precum si operatiunile speciale in alte piete pe platforma BVB, raman parte integranta a Bursei Electronice RASDAQ, sub aspectul administrarii emitentilor, al supravegherii pietei si al regimului comisioanelor si se vor gasi in statisticile BER. Decontarea tranzactiilor se va efectua prin sistemele specializate ale BVB. Sistemul de tranzactionare de pe RASDAQ este unul care se bazeaza pe negociere intre brokeri, in timp ce BVB are un sistem de tranzactionare bazat pe ordine ferme de tranzactionare, acesta din urma fiind considerat de brokeri mai potrivit unor actiuni cu lichididate ridicata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO