Companii

City Grill, plus 11% în T1/2018. „Vin mai mulţi clienţi în restaurante“

Dragoş Petrescu, acţionar al grupului City Grill

Dragoş Petrescu, acţionar al grupului City Grill

Autor: Mirabela Tiron

08.05.2018, 00:07 658

♦ Grupul City Grill este cel mai mare jucător din industria restaurantelor, dar şi unul dintre cei  mai mari angajatori, cu circa 1.500 de salariaţi.

Grupul City Grill, unul din cei mai pu­­ternici jucători din industria res­tau­ran­telor, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu, a avut vânzări mai mari cu 11% în T1/2018 com­pa­ra­tiv cu perioada simi­la­ră a anului ante­rior, potrivit ofi­cialilor companiei.

„Vânzările au fost în linie cu aştep­tă­rile, bugetasem plus 12%, dar am fi­nalizat cu plus 11%. Creşterea a venit da­torită numă­rului mai mare de clienţi pe care i-am avut în restaurante. Mă aş­tept în perioada urmă­toare la o creştere mai mare, dată fiind şi vremea mai bu­nă“, a spus pentru ZF Dragoş Petrescu.

Grupul City Grill s-a extins anul trecut cu două noi restaurante Tratto­ria Buongiorno, unul în centrul vechi al Capitalei şi altul lângă Arena Naţională, o investiţie totală  ce se ridică la un mi­lion de euro. În prezent, se cau­tă spaţii pen­tru încă două noi restaurante.

Suprafaţa totală a res­tau­rantelor şi cafenelelor ope­rate este de 12.500 de me­tri pătraţi, iar capacitatea lor este de peste 3.372 de per­soane în interior (53%) şi 2.952 de persoane pe terase (47%), potrivit ul­ti­melor date

Anul trecut, grupul City Grill a fi­na­li­zat cu afa­ceri de 33,7 mil. euro, în creş­­tere cu 11% faţă de 2016.

În România funcţionează 24.400 de restaurante, baruri şi companii ce fac catering, cu afaceri totale de 9,8 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO