Companii

Clear Channel preia Klass Advertising

27.06.2007, 19:03 81

Grupul american de advertising Clear Channel Outdoor, cu venituri de 2,9 mld. $ in 2006, a platit, potrivit unor estimari ZF, peste 5 mil. euro pentru un pachet de 51% din Klass Advertising, companie romaneasca cu afaceri anuale de peste 4 mil. euro din activitati de outdoor (mesh-uri, panotaj, reclame luminoase etc.).
"Am negociat timp de aproape un an cu mai multe companii, atat locale, cat si din strainatate", a declarat pentru ZF Mihai Gabriel, directorul executiv al Klass Advertising si unul dintre actionari.
Cei patru actionari ai Klass Advertising - Parlog Nicolae Radu, Parlog Ileana, Gindila Florin si Mihai Gabriel - au vandut un pachet cumulat de 51% din capital, insa niciunul nu a iesit complet din afacere. Mihai Gabriel, care mai detine in prezent 5% din actiunile companiei, potrivit ONRC, nu a dorit sa precizeze pachetul vandut de fiecare actionar in parte.
Klass Advertising avea, in 2005, 18 angajati si un profit de 0,8 mil. euro la o cifra de afaceri de aproximativ 2,8 milioane de euro, potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Finantelor. "In 2006, am avut afaceri de 4,5 milioane de euro, iar estimarile pentru acest an raman pozitive", a precizat directorul executiv al companiei, care a fost infiintata in 1992.
"Achizitia este un important pas strategic pentru extinderea Clear Channel Outdoor in estul Europei", a declarat Paul Meyer, Global President al Clear Channel Outdoor, care a precizat ca achizitia este complementara afacerilor pe care le deruleaza grupul in Polonia, tarile baltice si Rusia.
Piata romaneasca de outdoor, estimata de catre principalii jucatori la peste 30 mil. euro, devine din ce in ce mai interesanta pentru straini. La inceputul anului trecut elvetienii de la Affichage au platit 4 mil. euro pentru 70% din numarul trei de pe piata de outdoor, Churchill View, care avea afaceri de 2,5 mil. euro. O alta tranzactie a fost Multireklam-Effect Media, surse din piata estimand ca preluarea i-a costat pe cei de la Multireklam intre 5 si 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO