Companii

Clifford Chance, despre efervescenţa pieţei locale de M & A: Meritul principal aparţine antreprenorilor

Nadia Badea, partener în cadrul casei de avocatură Clifford Chance:

Dincolo de indicatorii economici buni pe care România îi afişează, cumulaţi cu o piaţă bine poziţionată geografic şi cu un context internaţional favorabil, meritul principal aparţine mediului local de afaceri - cu precădere antreprenorilor care au dezvoltat businessuri solide şi suficient de mari astfel încât să atragă interesul investitorilor internaţionali.

Nadia Badea, partener în cadrul casei de avocatură Clifford Chance: Dincolo de indicatorii economici buni pe care România îi afişează, cumulaţi cu o piaţă bine poziţionată geografic şi cu un context internaţional favorabil, meritul principal aparţine mediului local de afaceri - cu precădere antreprenorilor care au dezvoltat businessuri solide şi suficient de mari astfel încât să atragă interesul investitorilor internaţionali.

Autor: Cristina Roşca

09.02.2018, 00:05 385

Piaţa de fuziuni şi achiziţii locale tra­versea­ză de circa trei ani o perioadă efer­ves­centă, investitorii strategici şi financiari pa­riind anual circa 4 mld. euro pe România. Anul trecut s-a remarcat şi datorită unui in­teres crescut al fondurilor de investiţii care, po­trivit estimărilor ZF, au scos din buzu­nare peste 1 mld. euro pentru preluarea de afa­ceri şi active din România. A fost primul an când suma investită de aceşti investitori fi­nanciari a depăşit pragul de un miliard de euro.

„Într-adevăr, în ultimii ani asistăm la un in­teres în creştere din partea acestui seg­ment investiţional, tot mai multe nume mari exprimându-şi interesul şi urmărind în mod activ oportunităţile din piaţa locală. Remar­căm, de asemenea, întoarcerea unor in­vestitori care au ieşit din piaţă în urmă cu câţiva ani“, spune Nadia Badea, partener în ca­drul casei de avocatură Clifford Chance şi coordonatorul practicii M&A şi Real Estate din cadrul biroului de la Bucureşti. Clifford Chance este una dintre cele mai im­portante case de avocatură de business de pe piaţa locală, dar şi de la nivel internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO