Companii

Climalux Center trece de la aer conditionat la vin

21.10.2004, 00:00 163

Producatorul de aparate de aer conditionat Climalux Center Bucuresti cu vanzari anul trecut de peste 3 milioane de euro a anuntat ca doreste sa intre in afacerile cu tehnologii de producere a vinurilor in urma cresterii ritmului investitiilor din aceasta industrie.
"Tehnica frigului este foarte folosita la producerea vinurilor in procesele de fermentare sI detrartare iar investitiile din ultimul timp din aceasta industrie dar sI cele care se preconizeaza pentru anii urmatori ofera o perspectiva atragatoare pentru cei care furnizeaza astfel de echipamente", spune Ioana Stanciu, Senior Technical Manager la Climalux Center.
Ea spune ca nu se va incepe productia de astfel de echipamente in Romania ci se va incerca oferirea unei alternative germane a producatorului Kreyer la invazia de astfel de echipamente cu preponderenta din Italia. "Producatorii de vinuri au la aceasta ora mai multe oportunitati de finantare iar numarul investitorilor straini din aceasta industrie a crescut considerabil in ultimii ani", sustine Stanciu.
Producatorii de vinuri au accelerat in ultimul doi ani ritmul accesarii de fonduri Sapard, suma totala accesata de acestia apropiindu-se de 20 de milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor a fost folosita pentru modernizarea capacitatilor de imbuteliere, a cramelor sI a capacitatilor de depozitare.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO