Companii

CMU are un buget de achizitii de 10 mil. euro

29.01.2008, 19:29 15

Compania de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) va investi in acest an 10 mil. euro in achizitia de noi clinici in tara, dupa ce a anuntat preluarea Centrului Medical Motilor din Cluj-Napoca, pentru 0,5 mil. euro.
"Vizam si jucatori mai mari si suntem deschisi tuturor oportunitatilor. In urmatoarea perioada ne vom uita pentru achizitii in Moldova si Ardeal, insa suntem interesati si de investitii greenfield", a spus Wargha Enayati, managing director al CMU.
Fondurile necesare acestor investitii vor fi atat proprii, dar vor proveni si de la fondul de investitii 3i (actionarul minoritar al CMU cu 47% din titluri) sau din imprumuturi.
Pentru urmatoarele trei luni obiectivul companiei prevede finalizarea a trei proiecte, iar pana la sfarsitul anului reteaua CMU urmeaza sa creasca in total cu 6 unitati. "Cele sase policlinici noi ne vor aduce un plus de aproximativ 5 milioane de euro la venituri", a adaugat Enayati.
Anul trecut, furnizorul de servicii medicale a inregistrat o cifra de afaceri de 7,5 mil. euro, cu circa 30% mai mult ca in 2006. Compania opereaza 8 policlinici in Bucuresti si colaboreaza cu peste 100 de clinici partenere in tara.
Enayati, care a fondat CMU in 1995, nu exclude nici o listare pe Bursa, in urmatorii doi-trei ani, insa nu are in vedere vanzarea de alte actiuni catre 3i.
Achizitia Centrului Medical Motilor din Cluj-Napoca este primul pas pe care compania il face in afara Bucurestiului. CMU a preluat 49% din titlurile clinicii din Cluj de la sotii Hancu si de la Adi Danciu si are in vedere dobandirea controlului in urmatorii ani. Dupa tranzactia de 0,5 mil. euro va urma o perioada de tranzitie de 6-12 luni in care centrul va functiona sub ambele denumiri, perioada in care vor avea loc transferul de know-how, adaptarea si adoptarea sistemelor CMU in noile locatii.
La inceputul anului trecut, Centrul Medical Unirea a atras in actionariatul sau fondul de investitii 3i in urma unei tranzactii de peste 10 mil. euro. Aceasta a fost una dintre primele deal-uri in care au fost implicati investitori financiari pe piata de profil.
Febra achizitiilor a cuprins sectorul medical privat inca din toamna anului 2006 si cea mai recenta a fost anuntata in luna decembrie, cand Bedminster Capital Management LLC a preluat 65% din titlurile Hiperdia intr-o tranzactie de 15 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO